Снимка: Красимир Николов за БТА На журналистически въпрос има ли

...
Снимка: Красимир Николов за БТА На журналистически въпрос има ли
Коментари Харесай

В Благоевград изпратиха още над 100 военни за участие в КФОР

Снимка: Красимир Николов за БТА

На журналистически въпрос има ли риск от увеличение на контингента в Косово, началникът на защитата сподели, че обстановката е постоянна и напомни, че интервенцията в Косово е почнала с 50 хиляди военнослужещи, а с течение на годините тази численост е намаляла, в сходство на изменение на ситуацията. Засега има към 5000 военнослужещи в Косово, което мисля, че е задоволително към сегашния миг и подхожда на обстановката, уточни адмирал Ефтимов.

По думите му ситуацията е постоянна, реагира се на всевъзможни обстановки, които могат да се развият, заради което командирът на задачата е изискал да бъде задействан този запас. Контингентът отпътува за интервал до шест месеца, след което, в случай че няма смяна в обстановката, ще следва ротация, сподели още адм. Ефтимов.

Снимка: Красимир Николов за БТА

Военнослужещите, които се включват в интервенцията на стабилизиращите сили на НАТО в Косово, са главно от състава на 3-то бригадно командване - Благоевград. Българският контингент ще извършва задания за подкрепяне на напъните за възобновяване и поддържане на сигурността в Косово.

Снимка: Красимир Николов за БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР