Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки на задачите,

...
Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки на задачите,
Коментари Харесай

Всички зрелостници ще получат по 4 точки от проблемната задача в матурата по БЕЛ

Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки на дилемите, свързани с диаграмата на изпита по БЕЛ. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Това се постанова откакто стана ясно, че в обособени учебни заведения диаграмите не са били разпечатани в целокупност, допълват от пресцентъра нa ведомството. 

Към момента е открито, че от казуса са наранени към 200 възпитаници от близо 47 000, които са се явили на изпита. Отговорите обаче се нанасят на обособена бланка и не могат да бъдат открити с безспорна сигурност всички възпитаници, които са работили по вид без диаграма. „ Затова ще дадем 4 точки на безусловно всички зрелостници на тези задания. За да сме сигурни, че никой няма да бъде ощетен от казуса “, изясни проф. Цоков. Министърът посочи, че той изрично не е в изчерпателен проект, а механически в обособени учебни заведения.

„ Преди разпращането на всеки модул от изпита по български език и литература към учебните заведения, той се разпечатва и съпоставя в МОН “, сподели още проф. Цоков и обясни, че никакви проблеми не е имало с изпита по БЕЛ. Те са настъпили в обособени учебни заведения и занапред ще се ревизира за какво не са били открити преди пробата да се даде на зрелостниците.

Министерството популяризира в допълнение увещание до всички учебни шефове да вършат деликатна инспекция и да съпоставят разпечатаните разновидности с цифровите им копия на зрелостни изпити през вчерашния ден. Бяха дадени и спомагателни инструкции какви инспекции на настройките на всеки принтер може да създадат учебните заведения при проблеми и досега няма постъпили сигнали за сходни нередности.

До момента на провелите се изпити са анулирани 11 теста на зрелостници, които са употребявали мобилно или друго техническо устройство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР