На официална церемония днес в Благоевград беше посрещнат контингента, участвал

...
На официална церемония днес в Благоевград беше посрещнат контингента, участвал
Коментари Харесай

Тодор Тагарев награди български военнослужещи, участвали в мисия с Косово и Босна и Херцеговина

На публична гала през днешния ден в Благоевград беше посрещнат контингента, взел участие в силите на оперативния запас на стабилизиращите сили в Косово и във военната интервенция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина.

Участие взеха министърът на защитата, заместник-началникът на защитата – ген. Михаил Попов, командирът на Съвместното командване на силите, ген. Красимир Кънев и други представители на военните сили в страната.

По време на церемонията, военнослужещите бяха наградени от министъра на защитата – и от командира на СКС.

" Поредната задача на Българската войска, която беше изпълнена сполучливо. В продължение на съвсем четири месеца изпратихме тази рота в Косово да усили силите на НАТО, защото знаете, че има напрежение в Западните Балкани и имаше потребност от укрепване на наличието на съюзни войски на територията на Косово, с цел да се стабилизира обстановката. Нашите военнослужещи изиграха своята роля за реализиране на тази цел ", съобщи Тагарев по време на награждаването.

По думите му най-радостното е, че нашите военни са се върнали живи и здрави. Мисията е предходна без произшествия, а всеки един от тези мъже и дами е заслужил своя знак за присъединяване.

" Това е работата на Българската войска, тъй като това е методът да покачваме оперативната съгласуемост. Да работим дружно с нашите съдружници. Да можем да работим с по-сложни условия когато се постанова. Да издигаме престижа на нашата войска и доверието в нея ", сподели още министър Тагарев в Благоевград.









Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР