На нарочна извънредна пресконференция, свикана в неделя, кметът на Варна

...
На нарочна извънредна пресконференция, свикана в неделя, кметът на Варна
Коментари Харесай

Във Варна ГЕРБ и ПП влязоха в спорове за боклук и конспирации

На нарочна изключителна конференция, свикана в неделя, кметът на Варна
Благомир Коцев сподели, че се търси решение за обстановката с боклука във Варна.
" Сметосъбиращатата и сметоизвозваща компания във Варна има подписан контракт от предходното ръководство на ГЕРБ и в контракта й има текст с огромни букви, че сумите не подлежат на индексация, а компанията желае такава индексация ". Това заяви на ексклузивен брифинг през днешния ден във Варна кметът Благомир Коцев във връзка десетките сигнали до него в обществените мрежи за неизвозени боклуци от регионите, в които кметове са от ПП-ДБ. Към двамата районни кметове от дни тече офанзива със сигнали до ОИК – Варна, в които се оспорва  съвместимостта им с длъжността областен кмет, за която през днешния ден бе даден брифинг за разяснение на позицията им.

На въпрос от публицистите дали натрупването на отпадък в тези квартали на Варна, чиито районни кметове се нападат пред ОИК, може да се смята за бойкот и извиване на ръце, Коцев разяснява, че виновни за обстановката с боклука са лицата от ГЕРБ, упълномощили публичната поръчка по този метод и сключили  контракт с такива условия. С компанията се водят ежедневни диалози за повишение качеството на услугата, добави Коцев.

" Ще държа обществеността осведомена и знам, че за всички ни чистотата е сензитивна тематика. Заварили сме доста тежка обстановка и търсим решение. Фирмата желае индексация, нараснали са се разноските им, съгласно тях, само че ще приказваме с Общинския съвет предвид на тази уговорка в контракта. Анализираме и изследваме по какъв начин да се подходи и какви биха били последствията да се приключи договорът ", отговори той на въпроси по кое време изтича този контракт и може ли да се приключи. Кметът акцентира, че сега договорът е в средата на интервала, за който е подписан и изтича през 2026 година

На въпрос дали договорът планува наказания, Коцев отговори утвърдително. В петък се утежни обстановката с боклука в града. Обсъждаме и тази опция, само че не става единствено със наказания, ние търсим стабилно решение на качеството на услугата и чистотата на Варна, сподели той. Ако това не стане, ще търсим други способи, съобщи кметът и уточни, че измежду причините на компанията са дефицит на хора, условия за предварително заплащане, предявени поради финансови усложнения освен във Варна, потребност от скъпи поправки на колите им и други Ще има всекидневен надзор и персонално съм се заел с тази тематика, уточни още Коцев.

След тези изказвания от ГЕРБ в морската столица реагираха със известие до медиите, в което от пресцентъра упрекват общинската админитрация, че
" Коцев и компания замазват с конспирации некадърното си ръководство "
Управляващите в Община Варна отпред с Коцев вкараха откровени внушения, неистини и конспирации с боклука, с инспекциите на ОИК на районните кметове на „ Одесос ” и „ Приморски ”, с предизборната акция, която щели да ревизират след половин година и така нататък С неистини пристигнаха на власт и не престават необмислено и безочливо да лъжат, с цел да отклонят вниманието и  да оправдават некадърното си ръководство

„ На кривата ракета Космосът й пречи ”, както се споделя в тази ситуация. Да напомним, че в ОИК – Варна от 27 членове –само 7 са представители на ГЕРБ.Какъв ГЕРБ и политически офанзиви са  им  виновни на основните им районни кметове, които не съблюдават закона?!

Коцев щял да води следствие кой служител е  изкривил годишната му стратегия за благосъстоятелност, съгласно която се продават над 300 общински обекта и са оповестени в проекто бюджета за 2024 с неговия автограф. Така лъсна следващата му предизборна неистина,  като седна на кметския стол. Ако мине номерът добре - в случай че не,  търсим и наказваме провинен. Сега го усуква - щели да унищожават единствено съсобственост, тъй като не можели да се блокират капиталови планове. Ами да, тъкмо това е  строителство на нови здания.

Коцев, откакто не оправя с боклука, заринал града, отново се оправдава с ГЕРБ – Варна. Четвърти месец повтаря подправения рефрен във ФБ „ аз ще взема на ръчно ръководство казуса... ”  Като има свои „ топ адвокати ”, за какво не ревизира контракта, ами заиграва с боклукчиите, които го избраха за кмет на балотажа. Или не е прецакал предизборните си ангажименти с благодетелите си?! Очакваме депутатката от Демократична България Стела Николова да направи в този момент един пърформанс и да изсипе камара с отпадък пред Общината.

А Коцев и шпицкомандата му вместо да търсят и проверяват отговорни за проблемите, които натрупат всеки ден със свръхдоза аматьорщина, е извънредно време да се хващат за работа! Това с ФБ – постове единствено не става!

ГЕРБ и Политическа партия сблъскват позиции в миг, в който се разисква бюджетът на Варна за 2024 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР