На извънредно заседание в четвъртък депутатите разискват вота на недоверие

...
На извънредно заседание в четвъртък депутатите разискват вота на недоверие
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат вота на недоверие срещу кабинета Денков

На изключително съвещание в четвъртък депутатите разискват вота на съмнение към държавното управление на Николай Денков . Мотивът за него е, че съгласно опозицията кабинетът не се оправя съответно с политиката в бранш " Енергетика " .

Вотът на съмнение преди седмица от " Възраждане " , Българска социалистическа партия , " ИТН " (ИТН) и самостоятелният народен представител Радостин Василев , който се отдели от " Продължаваме промяната ".

До внасянето му се стигна, откакто Народното събрание сред кабинета и миньорите, съгласно което въглищните централи няма да бъдат затваряни административно, а ще работят на пазарен принцип.

Това стана на фона на митинги на миньори и енергетици, които държавното управление да не изпраща на Европейската комисия (ЕК) териториалните проекти на България за обективен преход на въглищни райони. За тяхната зелена промяна са планувани 3,5 милиарда лева от Европейска комисия.

Управляващите въпреки всичко взеха решение да проектите, с цел да не загуби България парите. Част от протестиращите не се съгласиха с признатото съглашение и настояха и трансформират. Блокадите на няколко пътни артерии в страната не престават.

Това е първият избор на съмнение против кабинета на Денков. В претекстовете на вносителите се споделя, че държавно управление е изпратило на Европейска комисия териториалните проекти за обективен преход, които опонират на редица взети решения в Народното събрание. Там написа още, че на 13 септември тази година Министерският съвет е приел пътна карта за климатична индиферентност, съгласно която закриването на централи става необратимо.

Според вносителите дейностите на държавното управление ще оставят без работа десетки хиляди хора и по тази причина и кабинетът на Денков съставлява " риск за стабилността на страната и благосъстоянието на жителите и бизнеса на цяла Южна България ".

Бившият министър председател Бойко Борисов сподели, че партията му ГЕРБ , която е част от ръководещата коалиция с " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ), " няма да смъква държавното управление ", само че подлага на критика няколко министри " дилетанти ".

" Ако рецензиите от страна на ГЕРБ са откровени, да поддържат вота ", прикани лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова .

Според " Възраждане " и Има Такъв Народ крахът на кабинета е " неминуем ".

" Това е загуба на време за Народното събрание. Безплоден избор, който няма да докара до нищо ", сподели глобеният за корупция по световния закон " Магнитски " народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Според правилника на Народно събрание гласуването на вота ще е не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията. За да бъде сполучлив той, са нужни минимум 121 гласа. Заедно Българска социалистическа партия, " Възраждане ", Има Такъв Народ и самостоятелният Радостин Василев имат по-малко от 121.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР