На годишното събрание на акционерите на Renault Group Жан-Доминик Сенар,

...
На годишното събрание на акционерите на Renault Group Жан-Доминик Сенар,
Коментари Харесай

Връщането в Русия ще струва на Renault същата сума като напускането

На годишното заседание на акционерите на Renault Group Жан-Доминик Сенар, основен изпълнителен шеф и президент на френската марка, сподели, че разноските за овакантяване и връщане на марката в Русия са пропорционални. Той добави, че решението да напусне съветския пазар е било „ самоуверено “, само че „ мъчно за чиновниците “ и акцентира, че Renault „ следи развиването и ще се управлява от актуалната обстановка, когато взема решение за връщането на компанията в Русия “.

Renault сложи бизнеса в Русия на пауза през март 2022 година, след началото на войната в Украйна. Тогава заводът Renault Russia в Москва спря работа (там се сглобяваха Duster, Kaptur и Arkana). Тогава се появи информация, че френската група ще се отърве от съветските си активи, в това число финансовото дружество и делът си в АвтоВАЗ.

Това беше доказано още в средата на май: делът на Renault Group в АвтоВАЗ (67.69 % от акциите) беше трансфериран на FSUE NAMI, а заводът Renault Russia беше присъединен към салдото на града. Беше обявено още, че Renault ще резервира правото си да изкупи назад акциите си в границите на шест години.

Говорейки за загубите от напускането на Русия и разноските за връщане, ръководителят на Renault сподели, че това „ изобщо не е толкоз доста “, като не уточни точната сума. Сенар също по този начин означи, че френската компания има намерение да напусне пазара, с цел да „ има опция да се върне, когато обстановката се промени “, като съобщи още, че връщането в Русия ще коства на Renault същата сума като напускането.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР