Спомняте си, че още при приемането на мандата за съставяне

...
Спомняте си, че още при приемането на мандата за съставяне
Коментари Харесай

Главчев е изгасил два пожара - в земеделието и в енергетиката


" Спомняте си, че още при приемането на мандата за сформиране на служебно държавно управление поехме ангажимент, с изключение на главната ни задача да проведем почтени избори, да решаваме и неотложните проблеми на българските жители. Гасихме, метафорично мога да кажа, два пожара тази седмица в бранш " Земеделие " и с миньорите и енергетиците ".

Това сподели служебният министър председател Димитър Главчев при започване на постоянното съвещание на Министерски съвет.

Главчев акцентира, че с 20 дни забавяне от предварителния период, страната ще изплати обещаната на земеделците " украинска помощ ". Тя е в размер на близо 300 милиона лв. и ще обхване 50 000 земеделци. Парите са събрани от преструктуриране на бюджета на Държавна фирма " Земеделие ", както и съфинансиране от държавния бюджет.

Вторият пожар, напомни Главчев, е решението страна да отпусне по 250 млн. лева годишно на " Мини Марица изток " ЕАД за интервала 2024 година - 2028 година за застраховане на действия по техническа рекултивация на нарушените терени на находище " Източно маришки въглищен басейн ".

Обобщаващото и в двата случая, ще употребявам поговорка, е, че можеш да излъжеш доста хора за малко време, малко хора за дълго време, само че всички и вечно няма по какъв начин да ги излъжеш. Това е обстановката през тази седмица, сподели Главчев.

Служебният министър председател акцентира, че въздействието върху бюджетното салдо е неутрално, т.е. няма утежняване на бюджетното салдо и повишение на бюджетния недостиг.

Остават си нашите цели за еврозоната през 2025 година и с напъните, които поставяме. Държим темпото, което сме поели с целия екип, заключи Главчев.

Снимка:БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР