На фона на зловещо настъпващата война, освен евакуациите на украинци

...
На фона на зловещо настъпващата война, освен евакуациите на украинци
Коментари Харесай

Евакуираните семейства: Всички са уплашени“

На фона на злокобно настъпващата война, с изключение на евакуациите на украинци от столицата или от границата във вътрешността, хора бягат и търсят избавление към Русия от Донбас. Към днешна дата десетки хиляди са напуснали Донецк и Луганск - следени от бунтовниците района в Източна Украйна - с цел да преминат в Южна Русия.

Евакуираните фамилии описаха пред Би Би Си за прекарванията си, като някои споделиха, че по този начин и не са получили хранителни артикули нито място, където да отседнат, както им е било дадено.

„ Страхувам се какво следва, тъй като имам две дребни деца “ – споделя обезпокоена майка.

Местните споделят, че са чули гърмежи, които им напомнили злокобно за мрачните мемоари от 2014г., само че този път са били надалеч по-силни и това предизвикало неминуем боязън у всички.

Междувременно украинците в Обединеното кралство възнамеряват да се върнат вкъщи в отговор на съветската инвазия, в случай че обстановката в страната ескалира. Украинските емигранти, в това число ветерани от войната с Русия от 2014 година, имат желание да противодействат на военните дейности, с цел да защитят страната.

Олеся Хромейчук, шеф на културния център на Украинския институт в Лондон споделя пред " Гардиън ", че чака нейни другари в Украйна да се причислят към силите за териториална защита, като добави, че част от хората на изкуството, с които работи, са прекарали предишния уикенд в приготовление на бомбоубежище. Ескалацията на военните дейности връща мъчителни мемоари на младата жена.

„ Ужасно е да си представим какви кръвопролития може да провокира това нахлуване. Загубих брат си, който служи в украинските въоръжени сили на фронтовата линия през 2017 година Володя беше едвам на 42 години, когато беше погубен от шрапнел в региона на Луганск. Той живееше в Западна Европа, само че се върна, с цел да пази родното си място.”

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР