На фона на разрастващия се шпионски скандал между Лондон и

...
На фона на разрастващия се шпионски скандал между Лондон и
Коментари Харесай

Наро – Фоминск 11: Как руски град се оказа ничий и избирателната секция там затвори

На фона на разрастващия се шпионски скандал сред Лондон и Москва, в Русия през днешния ден е ден за размисъл преди президентските избори. Жителите на град Наро – Фоминск 11 обаче нямат изборна секция, тъй като градът е… безстопанствен.

Наро – Фоминск 11 е някогашен боен затворен град. Бил е със специфичен статут до 2010 година, след което военните се отказали от него и той се оказал безстопанствен.

Покрай един от блоковете в града минава границата сред Московска и Калужка област, само че нито една от тях не припознава града за собствен.

В домовете няма отопление, тъй като не е ясно коя от двете области дава отговор за него. На процедура няма нищо – полиция, спешна помощ и болница.

Александрина Ивановна е жена на някогашен боен и живее в този град от 48 години с цялото си семейство в двустаен апартамент. „ Преди когато беше закрит град имахме и болница, и доктор, и зъболекар”, споделя тя, а в този момент нямат даже топла вода.

В 13-те блока живеят няколко стотин индивида. Преди са имали и изборна секция, само че към този момент и това нямат. Сега би трябвало да вземат автобуса и да пътуват 20 километра, с цел да могат да гласоподават.

И до момента в който управляващите в Наро – Фоминск 11 вземат решение дали е в Московска или в Калужка област, децата му не престават да играят в снега сред бомбоубежището и замръзналата вода на мръсния канал.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР