На днешния Международен ден на жените българският еврокомисар Мария Габриел,

...
На днешния Международен ден на жените българският еврокомисар Мария Габриел,
Коментари Харесай

Мария Габриел с кампания „Тя е лидер“

На днешния Международен ден на дамите българският еврокомисар Мария Габриел, дружно с ръководителя на  Европейския парламент Роберта Мецола, стартира нова самодейност, отдадена на дамите и девойките. Тя е с мотото #SHEU LEADS, преведена на български като " Тя е водач " и е ориентирана към вдъхновяващи образци на млади дами, с сполучлива кариера в науката, нововъведенията, образованието, културата и спорта.

Амбицията на Мария Габриел е посредством тази самодейност да се открои геният и мощните страни на младите дами. Ето за какво в европейската година на младежта новата самодейност #SHEU LEADS ще поддържа посланията на млади дами от всички страни членки на Европейския съюз.

Кампанията е част от смяна в метода в ресора на българския еврокомисар. За първи път критерии за оценка по стратегия „ Хоризонт Европа “ ще са проекти за тъждество сред мъжете и дамите във всички институции, които ще получават финансиране по програмата.

По самодейност на Мария Габриел Европейският съвет по нововъведенията (ЕСИ) ще поддържа 130 стартъпи, ръководени от дами с повишен бюджет от 2 на 10 милиона евро.

Българският еврокомисар разгласи през днешния ден и новото издание на Европейската премия за дами новатори, за която крайният период за кандидатстване е 18 август.

Мария Габриел посочи, че тази година ще бъдат връчени три награди от по 100 000 EUR на най-вдъхновяващите дами новатори. Освен това тя, дружно с Европейския съвет по нововъведенията, ще връчи още три награди по 50 000 EUR за „ изгряващи “ дами новатори на възраст под 35 години, с хрумвания с капацитет за развиване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР