На днешната международна дарителска конференция във Варшава са набрани 6,5

...
На днешната международна дарителска конференция във Варшава са набрани 6,5
Коментари Харесай

Дарителската конференция във Варшава е набрала 6,5 млрд. долара хуманитарна помощ за Украйна

На днешната интернационална дарителска конференция във Варшава са набрани 6,5 милиарда $ филантропична помощ за Украйна, заяви полският министър председател Матеуш Моравецки, представен от Асошиейтед прес.

В конференцията, чийто домакини са Полша и Швеция, вземат участие министър-председатели и посланици от доста европейски страни и от други страни, както и представители на бизнеса.

Във видеообръщение към участниците във форума френският президент Еманюел Макрон разгласи, че Париж ще отпусне на Киев спомагателни 300 милиона $, с което помощта му за тази година ще доближи 2 милиарда $, добави Ройтерс.

" Хуманитарните потребности на популацията и икономическата обстановка в страната изискват от интернационалната общественост нови старания да покрие тези потребности, свързани с разрушенията на гражданската инфраструктура ", сподели Макрон.

Дарителската конференция в полската столица, осъществена в съдействие с ръководителите на Европейската комисия и Европейския съвет, цели да помогне на Украйна да се оправи с икономическите и филантропичните провали от нашествието на Русия, показаха осведомителните организации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР