На четири места във Варна издават регистрационни карти на чужденци

...
На четири места във Варна издават регистрационни карти на чужденци
Коментари Харесай

На 4 места във Варна издават карти за временна закрила на украинските бежанци се чужденци

На четири места във Варна издават регистрационни карти на чужденци за даване на краткотрайна протекция. От идната седмица следва обаче това да се случва във всички районни ръководства във Варненска област, заяви старши комисар Атанас Михов, шеф на ОД на МВР-Варна по време на конференция, съобщи кореспондент на Moreto.net

10 работни места към този момент са открити във Варна за издаване регистрационните карти. Четири от тях са в Двореца на културата и спорта, две в Пето районно ръководство в к.к. " Златни пясъци " и две в Областната дирекция във Варна. През миналата нощ е почнало издаване на документи и в четвърто районно ръководство.

Две от работните места в Двореца на културата и спорта работят непрекъснато.

До края на деня ще бъдат открити още четири работни места - две в трето районно и още две в к.к. " Златни пясъци ".

В първите дни на другата седмица проектът е да се отворят гишета във всички районни ръководства на територията на Област Варна, заключи комисар Михов.

До момента са издадени към 1000 регистрационни карати, като документът се издава единствено на лица над 14-годишна възраст, уточни комисар Михов.

Децата под 14-годишна възраст се вписват в картата на родителя или попечителя.

Процесът на култивиране и издаване на една карта доближава е към 10-15 минути, в случай че няма деца, а при съществуване на деца издаването лишава до 30 минути, посочи Михов.

Процедурата изисква време, тъй като в действително време се генерира персонален номер на чужденец, след което се издава картата, на която участва и фотография, ламинира се и се предава на лицето.

През вчерашния ден има обработени и издадени 204 карти, като след откриването на нови работни места потенциалът на издаване ще се усили, уточни старши комисар Михов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР