Над 150 униформени ще се грижат за осигуряването на безопасността

...
Над 150 униформени ще се грижат за осигуряването на безопасността
Коментари Харесай

Най-важното от Варна във вчерашния 10 май

Над 150 униформени ще се грижат за обезпечаването на сигурността по време на деветото издание на Маратон Варна, което ще се организира на 12 май. Органите на реда ще се погрижат по време на маратона да няма прояви с нарушение на публичния ред, за организацията на пътното придвижване, както и по трасето да няма инцидентни минувачи

Спасители за неохраняеми плажове във Варненско търси да обезпечи Областна администрация. Това излиза наяве от оповестената социална поръчка за застраховане с водноспасителна активност на обекти изключителна държавна благосъстоятелност през 2024 година, на територията на неохраняеми морски плажове в региона. Прогнозната стойност на поръчката е 270 хиляди лв. без Данък добавена стойност.

Община Варна обичайно дава старт на летния туристически сезон. През тази година програмата включва концерт с лазерно шоу и специфични резултати, както и безвъзмезден пешеходен тур. Откриването на сезона ще бъде на 18 май, като денят не е определен инцидентно, а съответствува с самодейността „ Европейска нощ на музеите и галериите “.

Масивно скеле е инсталирано пред фасадата на фасадата на тогавашното кино „ Ранков “ на ул. „ Шипка “ 4. От дълго време зданието беше покрито с платнища, който да предотвратят рухването на рушаща се мазилка върху минувачи. Към днешна дата обаче има ситуирано скеле, което загатва, че може би най-накрая ще започва работа по обезопасяване и ободряване на фасадата.

За да не се загуби европейското финансиране, още през октомври тази година ще стартира построяването на два огромни обекта във Варна, които за прочут интервал ще основат неудобства и усложнения в трафика.

Става дума за входа на Варна от Автомагистрала „ Хемус “ (кръстовището на „ Двете кули “ ) и основния път към курортните комплекси – сектор от бул. „ Княз Борис I “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР