На българския пазарПодготвят се ограничения за рекламата на хазартаРаботна група

...
На българския пазарПодготвят се ограничения за рекламата на хазартаРаботна група
Коментари Харесай

Седмични новини за маркетинг и реклама

На българския пазарПодготвят се ограничавания за рекламата на хазарта
Работна група към Министерството на финансите ще приготви промени в Закона за
хазарта, ориентирани към ограничение на рекламата на хазартна активност и против опциите за изпиране на пари посредством нея, написа " Дневник ". Предвижда се ограничавания за реклама да бъдат въведени наоколо до учебните заведения и публичните здания. Ще се наложат рестрикции и против агресивното телевизионно наличие. Отделни текстове ще бъдат ориентирани против активността на незаконните уеб страниците за хазартни игри. Представителите на игралната промишленост са декларирали, че вземат ограничения за саморегулация, само че би трябвало тези правила да се отразят в законови правила.
Константин Трендафилов от Human е жури в състезанието Eurobest Фотограф: Надежда Чипева
Съоснователят и креативен шеф на рекламната организация Human Константин Трендафилов е измежду членовете на журито на интернационалния рекламен конкурс Eurobest. Той е първият представител на българска организация, който ще отличи най-креативните и ефикасни акции в Европа. Трендафилов ще прави оценка поръчките в категория Film Craft. В състава на журито влизат общо 95 експерти от 21 разнообразни страни. Българинът Александър Калчев, който е креативен шеф в DDB France, също е в журито и ще прави оценка поръчките в категория Direct and Outdoor. Те ще правят оценка претендентите в края на годината в Лондон.
Реклама Резултати от самодейност на " Пиринско " за разчистване на планините
През август и септември биреният бранд " Пиринско ", част от портфолиото на Carlsberg, провежда самодейност за разчистване на Пирин. Брандът подтиква хората да събират боклуците, на които попаднат по време на разходките сиq и да ги предадат в двата пункта за задачата: хижа " Яворов " и хижа " Гоце Делчев ". В самодейността се включиха над хиляда души, които събраха общо 800 кг боклуци. От рециклираните материали ще бъдат направени пейки, които до края на годината ще бъдат сложени до двете хижи.

По акцията работят креативната организация Noble Graphics, цифровата Human, BTL организацията 121, медийната Initiative и PR организацията United Partners.
Дигитален бизнесMeta обмисля проект от 10 евро на месец без реклами за Instagram и Фейсбук в Европейски Съюз Източник: Reuters
Meta изследва проект, който може да накара потребителите в Европейския съюз да заплащат до 10 евро на месец за достъп до версии без реклами на Instagram или Фейсбук. Алтернативата е потребителите да се съгласят да дават персоналните си данни и да получават персонализирани реклами в безплатните версии.
Реклама
Съгласно проекта Meta ще таксува почти 10 евро на месец за десктоп за акаунт във Фейсбук или Instagram и към 6 евро за всеки спомагателен обвързван акаунт. На мобилни устройства цената за един акаунт ще скочи до почти 13 евро, тъй като Meta ще вземе поради комисионите, начислявани от магазините за приложения на Apple и Гугъл
Може ли OpenAI да стане идващият софтуерен колос
В нововъзникващия ред OpenAI към момента е отпред в софтуерно отношение. Последния ѝ AI модел - GPT-4, надминава другите по голям брой индикатори (като да вземем за пример способността да дава отговор на въпроси, свързани с четенето и математиката). В директни съпоставения той се класира почти толкоз по-напред по отношение на второто място - Claude 2 на Anthropic, колкото най-хубавия шахматист в света по отношение на най-близкия си противник - прилична преднина, даже и да не е непреодолима. По-важното е, че OpenAI стартира да печели пари. Според онлайн софтуерното издание The Information приходите на компанията възлизат на 1 милиарда $ на годишна база спрямо нищожните 28 млн. $ през годината преди старта на ChatGPT.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР