На 85 години, след продължително и тежко боледуване, почина художникът

...
На 85 години, след продължително и тежко боледуване, почина художникът
Коментари Харесай

Почина художникът и почетен гражданин на Разград Васил Карадимов

На 85 години, след дълготрайно и тежко боледуване, умря художникът и един от първите носители на званието " Почетен жител на Разград ", оповестиха от пресцентъра на общината.

Васил Карадимов е един най-изтъкнатите създатели на нашето съвремие, с богата креативна биография. Неговите творби са взели участие в голям брой изложения по света и у нас.

Той е роден през 1937 година в село Самуил. В Разград живее от 1960 година От 1973 година е член на Съюза на българските художници. Като секретар на групата на художниците в Разград инициира и провежда провеждането на интернационалните прояви в региона на изобразителното изкуство в Разград. Основна тематика в неговото творчество е Лудогорието.

Освен многото независими изложения у нас, Васил Карадимов взе участие в интернационалните изложения в Москва, Варшава, Берлин, Париж, Лондон, Хамбург.

" Приносът на художника към Разград е неоспорим, делото му е значимо и известно ", се споделя в претекстовете за решението Васил Карадимов да бъде разгласен за " Почетен жител на Разград " на 28 януари 1998 година.

Погребението е на следващия ден, 5 февруари, от 15 часа в Гробищен парк-Разград.

Ръководството на Община Разград изрича съболезнования на околните на Васил Карадимов.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР