На 75-годишна възраст почина Иън Макдоналд - основател на групите

...
На 75-годишна възраст почина Иън Макдоналд - основател на групите
Коментари Харесай

Почина основателят на „Кинг Кримсън“ и „Форинър“

На 75-годишна възраст умря Иън Макдоналд - създател на групите „ Кинг Кримсън “ и „ Форинър “, съобщи Би Би Си.

За гибелта на музиканта удостовери сътрудникът му, представен от вестник " Дейли мейл ".

King Crimson and Foreigner co-founder Ian McDonald dies age 75

— BBC News (UK) (@BBCNews)
От изданието прецизират, че Макдоналд е умрял в дома си на 9 февруари, заобиколен от фамилията си.

Смъртта му бе доказана от сина му Макс, който написа във Фейсбук: „ Дълбоко тъжен съм да ви кажа, че татко ми умря през вчерашния ден от рак. Той беше необикновено самоуверен и в никакъв случай не губеше добротата си или възприятието си за комизъм, даже когато нещата бяха тежки.

„ Баща ми беше брилянтен, подсъзнателен музикант, нежна душа и прелестен татко. Той ще живее постоянно посредством красивата си музика и любовта на своите почитатели. Благодаря на всички ви. "

Иън Макдоналд е роден в Остърли, Мидълсекс на 25 юни 1946 година Той е британски музикант, станал прочут като създател на прогресив рок групата King Crimson през 1969 година и на Foreigner през 1976 година

Макдоналд служи пет години в английската войска като музикант. Неговият музикален гений варира от типичен оркестър до танцови групи и рок.



През 2011 година Макдоналд стартира да работи с дългогодишната си съседка Линеа Бенсън и нейния брачен партньор Тед Зурковски, шефове на нюйоркската театрална компания Frog and Peach Theatre Company. В съдействие със Зурковски, Макдоналд композира и извършва музика за китара и пиано, с цел да приглася на определени шекспирови продукции и четения.

Макдоналд е умрял в дома си в Ню Йорк на 9 февруари 2022 година на 75-годишна възраст.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР