На 64-ия ден от началото на руското нашествие срещу Украйна,

...
На 64-ия ден от началото на руското нашествие срещу Украйна,
Коментари Харесай

Руските агресори рязко увеличават темповете на настъпателната си операция

На 64-ия ден от началото на съветското настъпление против Украйна, съветските военнопрестъпници усилват темповете на нахлуване, като най-активно работят на Слобожанското и Донецкото направление. Това заяви Генерален щаб на ВСУ. Основните им старания са съсредоточени към град Изюм.

Руските орки не престават настъпателните дейности във Източната оперативна зона за определяне на цялостен надзор над територията на Донецка и Луганска области и придобиването на сухопътен кулоар до краткотрайно окупирания Крим.

" Основните старания на окупаторите са съсредоточени към Изюмското направление. Противникът се пробва да настъпи по посока на Сулиговка - Нова Димитровка и Андреевка-Голяма Камишеваха. С цел усилване на настъпателната формация към град Изям, окупаторите са преместили в допълнение подразделения на въздушно-десантните войски, а по този начин също и 500 единици оръжие ", се споделя в известието.

На Волинското и Полеското посоки основни промени не се виждат. Руските окупатори се пробват да удържат запасите на Въоръжените сили на Украйна по посока на Северското направление и да не позволен проникването им в Източната оперативна зона.

По Слобожанското направление групировката на съветския зложелател продължава да нанася удари с артилерия по Харков.

На Донецкото направление групировката на съперника продължава да води дейни бойни дейности по линията на прикосновение с украинските бранители. Основните старания са съсредоточени към обграждане на групировката на украинските сили за защита.

За постигането на тази цел, по Лиманското направление, врагът е подобрил тактическото си състояние и се пробва да разгърне нахлуване към селището Лиман. Нашествениците правят подготвителни дейности за форсиране на река Северский Донец.

На Северодонецкото направлевие врагът настава към селището Орехово. На Авдеевското направление, за завземане на Маринка и Очертино, съперникът прави интензивно огнево влияние.

По Кураховското направление, при поддръжката на артилерията, окупаторите настъпват по посока на Старомайорское-Велика Новоселка и Любимовка-Зелено поле.

В посока на Таврическото направление подразделения на съперника не престават осъществяването на демонстрационни дейности и маневри за въвеждане в подвеждане и недопускане прехвърлянето на украински войски към други посоки.

Окупаторите не престават да употребяват летището в Мелитопол за базиране и полети на съветската щурмова авиация Су-25, ударни хеликоптери Ка-52 и транспортно-бойни Ми-8.

В Южнобугското направление групировката на съперника концентрира главните си старания по посока на Херсон-Николаев и Херсон-Кривой Рог.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР