Новата функция на търсачката на Гугъл с изкуствен интелект е

...
Новата функция на търсачката на Гугъл с изкуствен интелект е
Коментари Харесай

ИИ на Google съветва: Залепете сиренето върху пицата с лепило, яжте камъни

Новата функционалност на търсачката на Google с изкуствен интелект е подложена на яростни рецензии заради… необикновени оферти и отговори.

„ Мъртвите ботове “ могат да доведат до сериозна психическа контузия на своите основатели и консуматори

Експерименталната версия на ИИ е посъветвала някои консуматори да залепят сиренето върху пицата с лепило, с цел да не се разтича. В същото време предизвестява, че е най-добре да използваме нетоксично лепило.

Друг отговор гласи, че геолозите поучават хората да ядат по един камък дневно.

 Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО)  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)  Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО)  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)

Говорител на компанията съобщи, че това са изолирани случаи на комплициране.

Снимка: iStock

Онлайн се появиха още доста сходни образци. Един консуматор написа в търсачката „ усещам се депресиран “, а ИИ дава отговор „ може да скочите от моста Голдън Гейт “. Същият логаритъм твърди, че кучета постоянно играят баскетбол в NBA.

Снимка: iStock

„ Примерите, които виждаме онлайн, са генерирани от извънредно необикновени запитвания и не са подобаващ образец за онлайн преживяването на множеството хора. Повечето отговори от ИИ дават вярна информация, съпроводена с източници “, разясняват от компанията.

Снимка: iStock

Това не е първият път, в който компанията има проблеми със своите ИИ артикули. През февруари чатботът Gemini беше подложен на критика за отговорите си, заради което беше спрян краткотрайно.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР