Страните членки на ЕС ще трябва да преценят дали при

...
Страните членки на ЕС ще трябва да преценят дали при
Коментари Харесай

ЕС разреши връщането на контрола в Шенген до 3 години

Страните членки на Европейски Съюз ще би трябвало да преценяват дали при сериозна опасност за публичния ред или вътрешната сигурност да възобновяват инспекциите по границите си или да приложат други средства. Връщането на контрола може да трае до три години.

Това е една от ограниченията, съдържащи се в утвърдените през днешния ден от страните членки (Съвета) на Европейски Съюз промени в разпоредбите за Шенгенското пространство. Промените засягат случаите на изключителна конюнктура и ограниченията против злоупотребите с мигранти.

При връщането на граничния надзор продължителността на такава краткотрайна мярка няма да може да надвишава две години. Предвижда се и опция за удължаването на този период до два пъти по 6 месеца.

Страните членки ще могат да одобряват общоевропейски ограничения за ограничение на достъпа на чужденци до Съюза при огромна изключителна опасност за публичното здраве.

Предвижда се процедура за справяне с вторичното придвижване на мигранти от една страна членка в друга.

Съветът ще може да утвърждава общи краткотрайни ограничавания за пътешестване през външните граници на Европейски Съюз, да постанова условия за медицински проучвания, както и за карантина.

Държавите от Европейски Съюз ще могат също по този начин да лимитират броя на граничните контролно-пропускателните пунктове или да понижат работното им време като мярка против потреблението на мигрантите за оказване на напън против европейските страни.

Страните от Европейски Съюз, задържали чужденец без право на престой, ще могат да го връщат напряко на страната членка, откъдето е дошъл. Задържането би трябвало да се извърши въз основа на двустранна конвенция за съдействие.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР