На 55-годишна възраст след тежко боледуване Хворостовский почина в Лондон,

...
На 55-годишна възраст след тежко боледуване Хворостовский почина в Лондон,
Коментари Харесай

Почина световноизвестният баритон Дмитрий Хворостовски

На 55-годишна възраст след тежко боледуване Хворостовский умря в Лондон, където живееше. До последно оперната звезда приготвяше присъединяване си в " Трубадур ", в която трябваше да играе в Метрополитън опера в Ню Йорк. Книга за съболезнования е сложена в съветското посолство в Лондон.


Световноизвестният баритон Дмитрий Хворостовски е умрял тази нощ на 55 годишна възраст. Това оповестиха близки на артиста, който от години живее в Английската столица. До последно артистът се е готвел за роля в операта " Трубадур ", която е трябвало да играе в " Метрополинът опера " Ню Йорк.

Последната изява на баритонът е от юни във Виена на концерта " Дмитрий и другари ". През септември т.г. оперният артист бе показан за висшата държавна премия на Руската Федерация - медал " За заслуги към Отечеството ".

Дмитрий Хворостовски е работил със международни звезди като Джеймс Ливайн, Бернард Хайтинк, Клаудио Абадо, Лорин Мазел, Зубин Мета, Валерий Гергиев и други Една от околните му приятелки е операта прима Анна Нетребко, с която през май 2004 година вършат взаимен концерт на Червения площад в Москва, който е предаван онлайн в 25 страни.

Освен в " Метрополитън опера " в Ню Йорк е пял в " Ла Скала ", " Маринский спектакъл ", " Виенската държавна опера ", " Операта на Буенос Айрес " и други.

Поклон!

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР