На 45-годишна възраст почина вокалистът на известната българска група P.I.F.

...
На 45-годишна възраст почина вокалистът на известната българска група P.I.F.
Коментари Харесай

Ковид погуби Димо от P.I.F.

На 45-годишна възраст умря вокалистът на известната българска група P.I.F. Димо Стоянов. Той бе настанен в столична болница с ковид, потвърдиха за bTV негови близки.

На 9 декември във „ Facebook “ страницата на групата бе оповестен апел за даряване на кръвна плазма, тъй като положението му е било тежко.

На идващия ден от групата осведомиха, че е открит човек, който да подари кръв, а положението му се е нормализирало. Въпреки това обаче артистът не съумя да надвие заболяването.

Група P.I.F. е основана от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 година във Варна под името Resemblence. В този интервал музиката им е на британски език и главните им изяви са в Унгария. От 1999 година свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се причисляват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков.

През 2000 година издават дебютния си албум „ П.И.Ф. “, който се радва на огромна известност и съдържа някои от най-известните им песни – „ Приказка “, „ Колело “ и „ Пътуване “. Този албум им носи и премията на телевизия MM за албум на годината.

Албумът им Pictures In Frames е публикуван през 2002 година Музикантите се отдръпват във вила в Рила за няколко седмици, с цел да запишат албума, като с това изясняват характерното му звучене. Албумът е основан в сложен за групата интервал - Димо има персонални проблеми, а Любо напуща групата.

През 2006 година се появява и албумът Passion In Fact. Четвъртият им албум се споделя „ P.I.F.4 “ и излиза през 2013 година Обложката му е формирана от 1000 фотоси на почитатели. В този интервал към групата се причисляват Юрий Божинов и Мартин Профиров.

През 2015-а издават петия си албум „ P.I.F.5 “. Преди издаването му групата провокира почитателите да напишат ария и да снимат клип.

Няколко генерации израснаха с музиката на P.I.F. и невероятния глас на Димо Стоянов. Препълнени столични клубове, някои от които към този момент не съществуват... Задушевни акустични концерти и Димо с китара в ръка - които към този момент няма да има.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР