На 43 години той вече има световна слава, милиони фенове

...
На 43 години той вече има световна слава, милиони фенове
Коментари Харесай

Енрике Иглесиас – Латино герой

На 43 години той към този момент има международна популярност, милиони почитатели по целия свят, а от скоро е горделив татко на близнаци. Кариерата му не остава на назад във времето и преди дни пусна нова поръчка за шлагер – “Nos Fuimos Lejos ”, дружно с кубинския реализатор Дескемер Буено.

Много звездни наследници цялостен живот не могат да излязат от сянката на родителите си. А в случай че татко ти е издал 77 албума, от които са продадени над 300 милиона копия на 14 езика и е в топ 10 на изпълнителите с най-високи продажби на всички времена, задачата по никакъв начин не е лесна. Енрике Иглесиас обаче от дълго време напълно справедливо има своите милиони почитатели по целия свят. Хората споделят, че крушата не пада по-далеч от дървото. А Енрике е един добър образец. Той несъмнено е събитие на международната латино поп сцена и надали са доста тези, които не са чували неговото име. Или десетките му международни шлагери. Нежният глас, който не може да бъде сгрешен. Колко ли девойки да плакали на “Hero ” и са чакали принца от приказките, какъв брой ли деца са се родили с помощта на тази ария. Шегата настрани. За него обстоятелствата приказват по-добре от сантименталните метафори.

Роден на 8 май 1975 година Енрике е третото дете на Хулио Иглесиас и журналистката Изабел Прайслер. Когато е на 3 години родителите му се разделят. От дребен бъдещият музикален кумир усеща тъмната страна на славата. Известно е, че той в никакъв случай не е бил непосредствен с татко си и постоянно е чувствал неговата липса поради непрекъснатите му пътувания.

Майка му също е била отдалечена, работейки като публицист в Мадрид. През 1985 година дядото на Енрике – доктор Хулио Иглесиас Пуга, е похитен от баската формация ETA. Тогава Енрике и брат му Хулио Иглесиас-младши са изпратени да живеят в Маями, където са отгледани от бавачката Елвира Оливарес. Така Маями става втори дом за Енрике, където живее и до през днешния ден.

Усетил тежката сянка на татко си, Енрике дълго време е крил интереса си към музиката. “Не желаех да споделям на родителите си. Беше необичайно. Това означаваше доста за мен и аз го желаех. Все едно да вечеряте с родителите си и да им кажете: “искам да стана водач ”, а те да отговорят: “млъкни и продължавай да ядеш ”. Аз не желаех в никакъв случай да чуя това ”, споделя той.

Взима пари назаем от бавачката, с цел да направи първия си демо запис. Промотира първите си песни под името Енрике Мартинес. Представя се за незнаен музикант от Гватемала. След като напуща университета, отпътува за Торонто, с цел да запише албум. През 1995 година той към този момент е реалност и носи името “Enrique Iglesias ”. Постига голям триумф с продадени над 6 милиона копия. Вторият, който е записан напълно на испански, „ Vivir ” излиза през 1997 година и се разграбва със същия триумф. Следват още все по-добри и по-добри албуми. Преди издаването на “Euphoria ”, над 55 милиона са продадените албуми на Енрике Иглесиас по целия свят. До през днешния ден той има 9 независими албума, с милиони продажби.

Талантливият Енрике пее на няколко езика. Има записи на италиански, британски, португалски и на родния му испански. Самият той споделя “Да. Аз просто имам най-хубавото и от двата свята. Аз мога да го направя на британски, мога и на испански. Основното, което правех на испански бе поп музика. Това е каквото желаех да направя и на британски ”. През 1996 година Енрике печели Грами за най-хубав латинo реализатор, а през 1997 година „ Билборд ” го награждава за албум на годината. Кариерата на Енрике не е безоблачна. През 1999 двама реализатори, единият от които е Енрике, са упрекнати, че са платили на радио станциите да излъчват техни песни. През всичките години сред почитателите се води война той или Рики Мартин е кралят на латино попа. Продажбите и класациите обаче са в интерес на Енрике.

Медиите постоянно го назовават звезда за образец, тъй като за разлика от доста свои сътрудници той не се забърква в кавги с дами, алкохол или опиати. До момента е пял три пъти в София – през 2010, 2015 и 2016 година, като на втория концерт закъсня повече от час и се извини на изнервената аудитория. На български.

Пази персоналния си живот


Енрике Иглесиас постоянно ревностно е пазел в загадка персоналния си живот. От близо 17 години той има връзка с някогашната съветска тенисистка Анна Курникова, с която се срещат на снимачната площадка на клипа към песента му “Escape ”. През годините двата рядко се появяват дружно, не дават изявленията. В медиите постоянно има клюки за раздели, изневери и кавги сред тях, които те в никакъв случай не разясняват. В края на 2017 година двамата оповестиха, че имат близнаци – момче и момиче Никълъс и Луси, което шокира почитателите, тъй като бременността на Курникова бе защитавана в загадка.

За него


Гордея се с него


Баща ни постоянно е желал с Енрике да станем лекари или юристи. Но той потегли незабавно по неговите стъпки. Изключително се гордея с всичко, което вършат татко ми и брат ми. Но не бих споделил, че съм в сянката им. Всеки един от нас е създател – и хвърля лична сянка. Всеки от нас радва почитателите със личното си “аз ”.

Братът на Енрике Хулио Иглесиас-младши


Точен е в работата си

Енрике е извънредно прецизен към професионалните си задължения. Има нюх към музиката, към шлагерите, към държанието на сцената. Да работя с него е същинско наслаждение.

Американският рапър Pitbull


Роден е първенец


При Енрике не е въпрос на пеене, а това е въпрос на държание.Той има кръвта, духа, характера на първенец – в случай че тръгнеш на борба с Енрике, ще те убие. Шампионите са хората, които диктуват извивките на пътя и е доста мъчно да ги следват. Те се изправят пред своите граници и стават шампиониq и той е един от тях.

Хулио Иглесиас


Децата го вършат доста благополучен


Енрике просто не може да е по-отдаден на децата си. Той е рисково благополучен от всичко, което му се случва сега. Много съм щастлива, че бременността на Анна мина толкоз леко и в този момент двамата са щастливи. Не мисля, че им би трябвало автограф за това.


Майката на Енрике Изабел Прайслер
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР