На 31 декември Депортиво (Ла Коруня) обяви първия си нов

...
На 31 декември Депортиво (Ла Коруня) обяви първия си нов
Коментари Харесай

Популярен нападател плати €493 000, за да играе в трета дивизия

На 31 декември " Депортиво " (Ла Коруня) разгласи първия си нов футболист за 2023 година Това е известният испански нападател Лукас Перес (34 г.), който е играл за украинския " Карпати " (Лвов) (2011-2013), гръцкия ПАОК (2013-2015), британските " Арсенал " (2016-2017) и " Уест Хем " (2018-2019) и други

Този трансфер е в действителност много необикновен и напряко ефектен. На първо място - Перес минава от елитния " Кадис " в третодивизионен клуб, което привидно е огромно оттегляне за играча. Защото славният в миналото " Депортиво " (шампион на Испания през 2000 година, повторен притежател на Купата на краля - 1995, 2002) сега е изпаднал да играе в третото равнище на испанския футбол, откакто преди 10 години насъбраните задължения на клуба доближиха 156 млн. евро. В момента отборът е на четвърто място в Група 1 на третата дивизия и води борба за връщане в Ла Лига 2.

На второ място Лукас Перес с персонални средства е платил на " Кадис " съвсем половината от трансферната сума! Тя е общо 1 млн. евро, като 507 000 са преведени от " Депортиво " (с помощта на компанията за възвращаема сила Greenalia), а останалите 493 000 от самия състезател.

Нещо повече - някогашният футболист на " Арсенал " се е отказал от 900 000 евро, които е щял да получи в " Кадис " до края на сезона под формата на заплати и бонуси. Като в клуба от Ла Коруня приходите му ще са доста по-малки.

" Дойдох при започване на 2022 година в " Кадис " с ясната цел да оказа помощ на клуба да се избави от изпадане и ние го постигнахме. Благодаря на почитателите, клуба и града за любовта, която проявихте към мен през това време. Винаги ще ви поисквам всичко най-хубаво, тъй като го заслужавате ", съобщи Перес незабавно след равенството 1:1 с " Алмерия " на 30 декември. Той ознаменува последния си мач за " Кадис " с гол, който донесе точката за отбора.

Защо е това необичайно предпочитание у Лукас Перес непременно да играе за нискоразредния отбор? При това той искаше още през лятото да премине там, само че " Кадис " тогава не се съгласи да го продаде.

Това ще е в действителност четвърти престой за него в " Депортиво ". През сезон 2014/15 той играе там като преотстъпен от ПАОК, а по-късно подписва постоянен контракт. Силният му сезон 2015/16 (37 мача, 18 гола) му обезпечава трансфер в " Арсенал " за 20 млн. евро. В Англия той декларира: " Понякога ми се коства, че съм изкарал в " Депортиво " 10-15 години, а освен два сезона. И по-късно никой не ми се обиди или ми сподели, че върша неточност с прекосяването си в " Арсенал ". Напротив - хората говореха, че след прехвърлянето ми британският клуб ще има повече почитатели. "

Затова не е и изненада, че след несполучлив първи сезон при " топчиите ", Лукас Перес се връща още веднъж в " Депортиво ". И досега от всичките си интервали има общо 96 мача, 33 гола и 22 асистенции за СуперДепор.

Следващите му престои ( " Уест Хем ", " Алавес ", " Елче " ) на понижават любовта на футболиста към клуба от Ла Коруня. Президентът на " Кадис " Мануел Вискаино в началото отхвърля лятната оферта на " Депортиво ", само че по-късно се съгласява на горещите молби на играча.

Защото Перес е прихванал настроението на цялата общественост в Ла Коруня, която е обединена зад упоритостта клубът да се върне най-малко в Ла Лига 2.

Оздравяването на " Депортиво " е в ход. Заплатите не са огромни, само че атмосферата е приповдигната. А в този момент в унисон на това Лукас Перес към този момент е признат за воин след заплащането за прехвърлянето и отхвърли от отличната заплата в " Кадис ". И този образец в действителност е доказателство, че във футбола не всичко е пари, а лоялността не е отживялост.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР