На 3-ти и 4-ти ноември в изложбения център на Анахайм,

...
На 3-ти и 4-ти ноември в изложбения център на Анахайм,
Коментари Харесай

BlizzCon 2017 – обзор и трейлъри

На 3-ти и 4-ти ноември в изложбения център на Анахайм, Калифорния, се организира 11-тото издание на BlizzCon – мястото, където освен се събират най-ревностните почитатели на Blizzard, само че и мястото където научаваме всичко ново обвързвано с компанията.

Отдавна BlizzCon не е насочен към един огромен анонс. С изключение на Diablo и StarCraft (всъщност, тук единственото ново беше, че StarCraft II: Wings of Liberty става напълно безвъзмезден, което действително не би трябвало да интересува същинските фенове), останалите франчайзи на компанията получиха предостатъчно количество нови анонси. Нека проследвим в идващите редове, кои бяха те...



Прочетете още: Горещи гейминг заглавия за студени месеци






World of Warcraft Classic

Какво в действителност, е World of Warcraft Classic? Това е суровият WoW, оня който пристигна на европейските сървъри през праисторическата 2005-та година (11-ти февруари, в случай че би трябвало да сме напълно точни). Изглежда доста хора таят носталгия по остарялото време и остарялата версия на WoW ( " Vanilla WoW ", както почитателите го наричат), непокътната от последвалите шест експанжъна.


Затова и Blizzard по-рано тази година се разправиха с неофициалните Vanilla WoW сървъри Nostalrius и Elysium. Уви, защото работата по World of Warcraft Classic е стартирала при започване на 2017-та, към момента не е ясно какво тъкмо ще съставлява. Две неща са ясни – ще резервира геймплея, механиките и всичките странности на ММО-то от интервала 2005-та – 2007-ма (когато се появи първият експанжън The Burning Crusade) и няма да наподобява по оня износен метод.

Оттам насетне, въпросителните са прекомерно доста. Включително, болшинството небрежно реши, че World of Warcraft Classic ще е просто нов сървър в World of Warcraft, само че това не е несъмнено. Не е несъмнено и че няма да се наложи да се заплаща алегорична сума за достъп до World of Warcraft Classic. Да, ще би трябвало да изчакаме известно време, с цел да забележим какво тъкмо ще съставлява този план.

World of Warcraft

Battle for Azeroth е името на седмият експанжън. По-важните новости в него са следните:

- Нов континент за Alliance – Kul Tiras.

- Нов континент за Horde – Zandalar.

- Прагът на равнищата се качва от 110 на 120.


- Общо 6 нови подраси, по 3 за всяка секта. Алианса ще получи Void Elves, Lightforged Draenei и Dark Iron Dwarves. А ордата - Highmountain Tauren, Nightborne и Zandalari Trolls.

- Teldrassil е опожарен от ордатата, а експанжъна стартира с борбата за Lordaeron.

- Този път историята ще се споделя под формата на военна акция, която ще ни води на континента на съперника при достигането на 120-то равнище.

- Нов артефакт – Heart of Azeroth – огърлица, която ще употребява ресурса Azerite, с цел да се захранва; ще дава три спомагателни слота за ризница.

- Островни експедиции – сюжети за до трима играчи, при които ще попадаме на острови цялостни с гадове за ликвидиране и несъмнено, съкровища.

- Warfronts – рейдове за до 20 индивида, мощно инспирирани от тактиката Warcraft. За разлика от класическите рейдове, които са основани към босове, тези ще са 20 играча против цяла войска от врагове.


- Правилата за PVP/PVE сървъри отпадат. Тази роля ще е въпрос на избор и ще може да се включва и изключва.

- Battle for Azeroth ще започва с общо 10 нови инстанции.

- Azshara ще е част от историята, само че не знаем дали ще е причина за идващия експанжън или ще е с второстепенна роля/значение.

- Летенето ще се отключва сходно на летенето в Legion.

- С новия експанжън ще дойдат нови и разнообразни способи за персонализиране на героите, само че още не е ясно какви тъкмо.

Overwatch

Около новият франчайз на Blizzard имаше какво да се види и чуе. Новините не бяха свързани с продължение, експанжън или сингълплейър компонент; въпреки всичко Overwatch се появи преди година и половина, а Вихрушката не е позната като най-бързата компания в това отношение. И по този начин:

- Blizzardworld Map – нова карта, хибрид сред assault/payload, която включва сегменти от другите игри на Blizzard. Ще бъде на PTR напълно скоро, а на формалните сървъри при започване на идната година.


- Нов поддържащ воин – Moira. Това е 26-ят воин в Overwatch и петият след стартирането на играта.

- Нов Origin Story Cinematic, този път отдаден на Reinhardt.


- Близо дузина нови скина ще бъдат добавени до края на годината, като някой от тях са Immortal Orisa, Magni Bronzebeard Torbjorn, Nova Widowmaker, Blackhand Doomfist и Barbarian Zarya.

- Blizzard считат да продължат да описват историята посредством синематици сходни на Reinhardt, само че и посредством комикси и книги.



Hearthstone

В смешки и закачки, card-battle играта на Blizzard се трансформира в една от най-важните им дойни крави, която постоянно получава експанжъни и непрекъснато се разраства. Какво ново за Hearthstone на BlizzCon 2017?

- Kobolds and Catacombs е името на новият експанжън! Ще се появи през декември и ще предложи 135 нови карти.


- Dungeon Run е името на новият сингълплейър режим, който ще е изцяло безвъзмезден за всички. Целта ще е да бъдат побеждавани босове за епични награди и нови карти, само че при загуба дека се захвърля и така наречен Dungeon Run стартира изначало.

- Marin the Fox е нова карта, която ще получи всеки, който се логне в Hearthstone до края на актуалната седмица. Картата ще е златна, в случай че сте участвали на BlizzCon или сте закупили виртуалният билет за събитието.

- Скоро арената ще получи нови извънредни карти, само че за това ще чуем повече след появяването на експанжъна Kobolds and Catacombs.

Heroes of the Storm

Heroes of the Storm не съумя да детронира DOTA, нито League of Legends, само че Blizzard не се отхвърлят от своята MOBA и обявиха, че играта се цели към дребна, само че отдадена публика. А какво ново?

- Синематика Dragons of the Nexus показва двата нови героя – Hanzo от Overwatch и Alexstraza от World of Warcraft. И двата героя ще се появят до края на годината.


- През 2018-та играта ще получи редица усъвършенствания и нововъведения, измежду които нова камера, Blizzard Voice Chat, нова логичност зад стелт героите, мачмейкинг основан на представянето на играчите в предходните дуели и други

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР