17-годишен младеж се е признал за виновен за над водача

...
17-годишен младеж се е признал за виновен за над водача
Коментари Харесай

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

17-годишен юноша се е признал за отговорен за над лидера на листата за европейския парламент на Социалдемократическата партия (СДП) в Германия – Матиас Еке. Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в наличието на родител.

Това беше доказано от Службата на престъпната полиция на провинция Саксония за немското издание " Spiegel ".

41-годишният политик беше атакуван от четирима души в петък вечерта, до момента в който разлепя плакати в границите на предизборната акция преди вота за Екологичен потенциал през юни. След нанесения му побой той е настанен в болница, като му следва и интервенция. За проявената експанзия против Еке оповестиха първи от СДП.

След оповестението на случая, представител на полицията в Дрезден сподели, че хипотетичните причинители са били облечени в черно и са били разпознати от очевидци като принадлежащи към " десния набор ". Съобщава се, че и четримата са на възраст сред 17 и 20 години.

Разследват се за нанасяне на рискова телесна щета с политически претекстове.

До този миг 17-годишният юноша не е бил прочут на полицията. Останалите обвинени към момента се търсят.

Нападението против Еке е брутално, само че никога не е първото. От началото на годината проверяващите органи са записали 112 политически стимулирани закононарушения по отношение на идните избори, 30 от които против държавни чиновници - и това са данни единствено от Саксония.

Инцидентът провокира необятен отзив и укрепва терзанията за политически стимулираното принуждение и екстремизма в Германия, изключително от крайнодесни групировки, които постоянно се свързват с такива актове на принуждение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР