На 29 септември Световната организация за интелектуална собственост (СОИС), със

...
На 29 септември Световната организация за интелектуална собственост (СОИС), със
Коментари Харесай

Китай е на 11-о място в глобалната класация за иновации

На 29 септември Световната организация за интелектуална благосъстоятелност (СОИС), със седалище в Женева, разгласява отчет за световния иновационен показател за 2022 година, съгласно който Китай се класира на 11-о място. Швейцария, Съединени американски щати, Швеция, Англия и Нидерландия заемат в първите пет места, а измежду разрастващите се стопански системи се резервира мощна наклонност.

Въпреки отрицателното влияние на епидемията от COVID-19 научноизследователската активност и вложенията в нововъведения в международен мащаб са се нараснали доста през 2021 година Инвестициите на водещи международни компании в бранша са нарастнали с близо 10%, а транзакциите с рисков капитал – с 46%.

Китай поставя огромни старания за възстановяване на системата му за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност. Генералният шеф на СОИС Дън Хунсън сподели в изявление за Китайската медийна група, че страната е била на 34-то място преди 10 години, а в този момент е на път да влезе в топ 10. „ Китайското държавно управление отдава огромно значение на отбраната на интелектуалната благосъстоятелност и е построило удобен иновационен климат, който е значим фактор за триумфа на страната “, сподели още той.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР