На 17 април премиерът Кирил Петков навърши 42 години. По-голямата

...
На 17 април премиерът Кирил Петков навърши 42 години. По-голямата
Коментари Харесай

Премиерът израснал в селото на братя Галеви

На 17 април министър председателят Кирил Петков навърши 42 години. По-голямата част от живота му е минала надалеч от родината, само че в селата му, в които е прекарал детството си, възрастните поданици към момента си го спомнят, въпреки да не са го виждали онлайн от близо 30 години.

По майчина линия Петков произлиза от Дупнишкия край. Там той гостувал през летните ваканции в две села – Ресилово и Грамаде. Ресилово е измежду най-скандално известните у нас поради подземните босове братя Галеви, които имат широко имение в селото. Палата те обитаваха, преди да избягат от дългата ръка на закона в чужбина, а сега именитият им замък с размерите на НДК е под запор, написа вестник Ретро.

Далеч по-скромна е къщата, в която министър председателят е гостувал на своите баба и дядо в Ресилово по линия на майка си Венета.

„ Майката на Кирил Петков и моят татко са брат и сестра. Тя го довеждаше като дребен при баба ми и дядо ми в Ресилово. Кирчо беше добродушно, чинно и мъдро дете. На един имен ден на татко ми той рецитира доста дълго стихотворение за животните. Гостите ни се смаяха и се питаха по какъв начин е съумял да го запамети. Още когато беше в детската градина, ходеше на уроци по британски и на плуване. Той беше в VI клас, когато отпътуваха за Канада. Спомням си, че в неделя бяха на сватбата на брат ми, а в понеделник потеглиха за Канада “, споделя Емилия Крумова, която се пада първа братовчедка на премиера.

Заради същите баба и дядо – Райна и Васил Богданови, по специалност учители, които към този момент са покойници, Петков ходел и в прилежащото село Грамаде. Оттам била родом баба му, която след пенсия имала своя баничарница. Къщата в Грамаде обаче от дълго време е изоставена и от нея са останали единствено руини, а локалните са сигурни, че Петков е не запомнил даже къде се намира. Иначе майка му Венета, която се пенсионира като началник на библиотекарски клон в Канада и продължава да живее там, имала наследствена къща в Дупница. Тя стои заключена и не е в напълно безукорен тип. От време на време я наобикалял брат ѝ Камен, вуйчо на премиера, който е прочут хидроинженер.

По бащина линия министър председателят също е гостувал на баба и дядо – в ловешкото село Соколово. Там са живели родителите на баща му Петко Петков. Около къщата, в която министър-председателят ходел да си играе през летните ваканции, неотдавна се развихриха небивали кавги. Оказа се, че татко му Петко, притежател на половината от парцела, декларирал пред останалите наследници да не стъпват във вилата, защото оповестил на Агенцията по бежанците, че ще настанява вътре украински фамилии, с цел да чисти имиджа на сина си, чийто рейтинг пада все по-надолу. В същото време родственици на Петкови се оплакаха, че бащата Петко е придобил половината от парцела в Соколово посредством подозрителен контракт, съгласно който се е сдобил с частта си единствено за 500 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР