На 13-ият ден от изчезването на 16-годишния Кристиян, който блъсна

...
На 13-ият ден от изчезването на 16-годишния Кристиян, който блъсна
Коментари Харесай

Спряха търсенето на Кристиян от Триград


На 13-ият ден от изгубването на 16-годишния Кристиян, който блъсна туристи в Триград и избяга, акциите по издирването в планината на младежа са прекъснати. Това заяви кметът на родопското село Цветан Славков, съобщи "Дарик ". С изключение на два дъждовни дни, през останалото време, всеки ден имаше редица доброволци и чиновници на Министерство на вътрешните работи, които обходиха всяко едно място в региона на Триград и околните обитаеми места. Единствено две дами от селото подали сигнал, че са забелязали Кристиян, само че той не се отзовал на техните крясъци и липсващ. Водолази и пещерняци, също се включиха преди дни в акциите, само че и те не откриха диря от ученика.

"Спряхме с издирвателните действия в гората, тъй като няма място, на което да не сме били. Хората от селото са ангажирани с доста работа и набирането на групи става доста мъчно към този момент. Има доста версии, само че всичко е на думи ", разяснява още Славков. В момента се разчита на камерите в селото, чиито записи се преглеждат от време на време, да не би да се види на тях придвижване от страна на Кристиян или негови другари, защото има версия, че някой му оказва помощ и той е жив и здрав и се крие.

"Напълно е допустимо да оцелее в гората толкоз дни, още повече, че слушам че има помагачи. Температурите на са толкоз ниски, с цел да има някакви проблеми от този жанр. Може да се храни и с плодовете, които намира в гората. Има късмет да е оживял ", разяснява дългогодишният алпинист и спелеолог доцент Тодор Тодоров, който познава региона доста добре. От Министерство на вътрешните работи не престават работата по случая.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР