На 12 май американското списание Foreign Policy публикува на сайта

...
На 12 май американското списание Foreign Policy публикува на сайта
Коментари Харесай

Foreign Policy: Политиката на Джо Байдън САЩ на първо място разпространява болка по целия свят

На 12 май американското списание Foreign Policy разгласява на уеб страницата си публикация под заглавие „ Политиката на Джо Байдън „ Америка преди всичко “ популяризира болежка по света “. Неин създател е Джоузеф Съливан, старши консултант към „ Линдзи Груп “ и някогашен член на Икономическия съвет към Белия дом при администрацията на президента Тръмп, предава радио Китай.

В публикацията се споделя, че въпреки Байдън да е подлагал на критика политиката на някогашния президент Тръмп „ Америка преди всичко “, обстоятелствата сочат, че сегашният собственик на Белия дом преследва ползите на Съединени американски щати по способи, които са в ущърб на други страни по света.

Така да вземем за пример, Байдън позволява износа единствено на дребни количества ваксини против COVID-19, а позицията му по отношение на отхвърли от патентите върху имунизациите прикрива извънредно притеснителния факт, а точно, че досега страната е споделила от запасите си единствено 3 милиона дози с други страни.

Някои други ограничения на администрацията на Байдън, даже в случай че те не се ползват съзнателно като ваксинния шовинизъм – също са много нездравословни за другите страни. Въпреки че икономическата политика на Съединени американски щати цели поощряване на вътрешния напредък, тя аргументи историческо нарастване на цените на главните артикули на едро, в това число храните, което визира най-силно бедните и принуждава други страни да избират сред облекчение на глада и понижаване на въздействието на пандемията върху стопанската система.

Ако чиновниците на централните банки от всички страни усещат натиска от повишаването на храните, тогава компликациите на разрастващите се страни са най-тежки. Семействата там харчат по-голяма част от бюджета си за храна, по тази причина Съединени американски щати минимум ще се грижат за инфлацията на храните, породена от администрацията на Байдън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР