На 1 ноември излиза дългоочакваната автобиографична книга на Боно Surrender:

...
На 1 ноември излиза дългоочакваната автобиографична книга на Боно Surrender:
Коментари Харесай

Излиза автобиографичната книга на Боно от U2

На 1 ноември излиза дълго чаканата автобиографична книга на Боно Surrender: 40 Songs, One Story, в която фронтменът на ирландската група " Ю Ту " споделя обстоятелства и събития от живота си, за които в никакъв случай не е приказвал обществено. New Yorker разгласява в задатък една от главите, в която музикантът споделя болката от гибелта на майка си, Айрис, написа в. Сега.

Заради бунтарския темперамент на момчето по-големият му брат Норман го кръщава Антихриста. Когато губи майка си, Боно е единствено на 14. Малко преди този момент умира дядо му по майчина линия: възрастният мъж умрял в нощта след тържеството за златната си женитба. Дни по-късно, по време на погребението, майка му Айрис получава инсулт. " Имам доста малко мемоари от майка ми. По-големият ми брат Норман също няма. Простото пояснение е, че след нейната гибел в нашия дом повече не се говореше за нея. Но се притеснявам, че беше още по-лошо: въобще рядко мислехме за нея. Бяхме трима ирландски мъже и искахме да избегнем болката, която знаехме, че ще се върне с мисленето и говоренето за нея ", споделя вокалистът на " Ю Ту ".

По-нататък Боно си спомня с детайлности дните през 1974-та, предшестващи нещастието. " Същата година през септември празнувахме 50-годишнината от сватбата на дядо ми и баба ми. Всички танцуваха и пяха с часове. Моят дядо по майчина линия, " Гагс " Ранкин, толкоз се забавлява, че синовете му се опасяваха, че в случай че се разсъни през нощта, няма да успее да стигне до тоалетната. За задачата бяха оставили кофа до леглото му. И по този начин, моят дядо напусна този живот, изритвайки кофата поради ужасяващия сърдечен удар, който получи тъкмо в нощта на празника ", написа Боно, употребявайки играта на думи в британския kick the bucket (умирам).

Продължението наподобява на сюжет за театрален филм, само че такава е трагичната действителност в оня миг от живота на Боно. " Три дни по-късно, на погребението, виждам татко ми да изнася майка ми на ръце през тълпата, бяла като билярдна топка. Бърза да я закара в болничното заведение. Беше се строполила на ръба на изкопа, до момента в който спускаха ковчега с татко ѝ в земята. " Айрис припадна! Айрис припадна! ", гласовете на моите лели и братовчеди шумят като бриз измежду листата. " Ще се оправи. Само е припаднала ", споделя музикантът.

Честна и непочтителна, интимна и дълбока, Surrender е историята на забележителния живот, който Боно е живял, провокациите, пред които е бил изправен, приятелите и фамилията, които са го формирали и подкрепяли, пишат от издателство Penguin. С неповторимия си глас на повествовател Боно ни води от ранните си дни на израстване в Дъблин до превръщането на U2 в една от най-влиятелните рок групи в света, до неговите повече от 20 години на социална интензивност, отдадена на битката със СПИН и крайната беднотия. Боно написа с искреност, саморефлексия и комизъм. Подзаглавието на Surrender, " 40 песни, една история ", е мигане към 40-те глави на книгата, всяка от които е кръстена на ария на " Ю Ту ". Боно е основал и 40 истински рисунки, които съпровождат главите в книгата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР