Място в бизнес класа. Стая с панорамна гледка. Вечеря гурме.

...
Място в бизнес класа. Стая с панорамна гледка. Вечеря гурме.
Коментари Харесай

Искам да съм VIP: Луксозният туризъм вече не е привилегия за богати

Място в бизнес класа. Стая с панорамна панорама. Вечеря гурме.

Ако сте странник със стабилен приход, евентуално сте харчили пари за най-малко едно от тези неща.

Нова наклонност обаче демонстрира, че даже за туристите с по-нисък бюджет, престоят в на ниска цена апартамент с мухлясала баня и яденето на крайник в крайпътни заведения, към този момент са отживялост.

Никой не желае да се помирява с изискванията, за сметка на прекарването. На дневен ред са първокласните почивки – за всички съсловия туристи, написа BusinessInsider.

Хората към момента пътуват за възмездие

Въпреки че заниманието стана по-скъпо, а пътуването продължава да е проблематично поради стачкуващия личен състав и анулираните полети, горещите туристически дестинации са в борба със свръхтуризма – хората почиват както в никакъв случай до момента.

" Търсенето на почивки от туристите в Съединени американски щати е на рекордно високи равнища ", изяснява Амир Ейлън, основен изпълнителен шеф на консултантската компания за пазарни изследвания Longwoods International. През октомври компанията е интервюирала 1000 пълнолетни американци и 91% от тях са декларирали, че имат проекти за пътешестване през идващите шест месеца.

" При такова стабилно равнище на търсене виждаме, че хората харчат повече ", сподели Ейлън, като прибавя, че това се дължи частично на инфлацията и на обстоятелството, че някои хора са икономисали повече по време на пандемията.

Въпреки че от този момент насам те може да са похарчили огромна част от парите си, те към момента са склонни да посегнат към спестяванията си за пътувания.

Инфлацията не се е отразила толкоз доста на проектите за пътешестване, колкото може да се чака. Само 22% от участвалите в изследването на Longwoods International са декларирали, че инфлацията ще окаже " огромно въздействие " върху избора им да пътуват през идващите шест месеца.

Експерти от сектора считат, че след пандемията към момента сме в стадий на " пътешестване за възмездие " и това кара хората да харчат повече.

" Нашите клиенти харчат повече и пътуват за по-дълги интервали от време ", споделя Чери Озимак, старши дизайнер в Tully Luxury Travel, пред Business Insider.

Той прибавя, че след толкоз доста време, изгубено поради COVID-19, хората си споделят: " Нека създадем това пътешестване приказно, да бъдем в бизнес класа и да се насладим на всичко, тъй като времето ни е скъпо ". Те не знаят какво ще им донесе утрешният ден. "

По сходен метод Анна Абелсън, доцент в Центъра по хотелиерство към Нюйоркския университет " Джонатан М. Тиш ", отбелязва, че измежду пътуващите има настройка " да си поживеят ". Проучванията ѝ демонстрират, че " сега пътуването се преглежда като нужда, а не като предпочитание " и се счита за потребно за психологичното здраве.

Комфорт, улеснение, скъпи прекарвания

BusinessInsider задава въпроса " За какво харчите, когато сте на отмора? " на консуматори в Instagram.

Отговорите могат да се групират най-вече в три категории: комфорт, улеснение и скъпи прекарвания.

Експерти в региона на пътуванията изясняват какво дефинира тези привички на харчене и по-широките трендове в промишлеността.

Комфортът е гореща стока

Не е изненадващо, че комфортът е преди всичко в листата на хората, които желаят да прекарат ваканцията си в разсипничество.

Някои от тях споделят, че заплащат за салони на летището или за кредитни карти за пътешестване, които им обезпечават безвъзмезден достъп, и даже за хотели на летището по време на дългите престои.

Андрия Годфри, помощник по хотелиерство и туризъм в Университета на Южна Калифорния, споделя, че е забелязала, че пътуващите за отмора са запълнили предните елементи на кабините на самолетите, " тъй като желаят да се усещат комфортно, да имат пространство ".

Желанието за комфорт, несъмнено, се отнася и до първокласното настаняване. Някои заплащат в допълнение за хотелска стая с панорама или за курортите " ол инклузив ", които задоволяват всички техни потребности.

Родителите също харчат повече, с цел да се усещат удобно, до момента в който пътуват с деца. Някои харчат за жилища с няколко стаи, с цел да имат лично пространство, до момента в който децата им спят. Свързаните стаи също са търсени от родителите.

Според Годфри, почивката в този момент е " прочувствена ". Все повече хора пътуват, с цел да се свържат с другари и фамилията си, тъй че може би харчат повече за улеснения, които обезпечават комфорт за по-големи групи.

Удобството си заслужава цената

Много хора харчат повече поради практичността, в това число влагат в ексцентрични куфари, които са лесни за забелязване при приемане на багажа, авансово резервирани прехвърляния от летището и хотела, интернационален проект на мобилния оператор, спомагателна застраховка за колите чартърен и чанти, предопределени да попречват джебчиите - всичко, което им дава опция да мислят за едно нещо по-малко.

Някои се възползват от удобството да не възнамеряват и наемат туристически консултанти. Майкъл Трегер, шеф на организацията за първокласни пътувания TravelZork и консултант по пътуванията в Travel Edge, назовава взрива в търсенето на съветници по пътуванията " резултат на снежната топка ".

Когато нещата се объркат, споделя той, на клиентите му не се постанова да чакат на повикване с самолетната компания и да се " чудят дали ще се получи ". Трейгър споделя, че клиентите му го считат за " тяхната застрахователна лавица ".

Скъпите прекарвания са преди всичко

Хората харчат за разточителни прекарвания, без значение дали става въпрос за изискана кухня, екскурзия с търсене на мощни чувства, шезлонг в многолюден плажен клуб или готварски курс.

Озимак и Даяна Верле от Tully Luxury Travel са забелязали, че клиентите им се насочват към авантюристичен пътувания, ексцентрични дестинации и круизи на дребни кораби с първокласни улеснения.

Пътуващите търсят и по-частни и персонализирани действия.

Например, наемат локални фотографи, които да снимат специфични моменти от ваканцията им или пък разчитат на частен екскурзовод, който изцяло да ги потопи в локалната просвета и да им покаже скрити от всеобщия туризъм атракции. Хората жадуват за такива прекарвания, тъй като желаят да получат самопризнание, " че са VIP персони ", считат специалисти.

Според Годфри, пътуващите  търсят по-автентични и неповторими прекарвания. Това не е ново събитие, " само че в този момент го виждаме в цялостните му аспеки ". И хората са подготвени да платят за всички тях.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР