България остава последователна и ще продължи да изразява своята пълна

...
България остава последователна и ще продължи да изразява своята пълна
Коментари Харесай

Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйна

България остава поредна и ще продължи да показва своята цялостна поддръжка за народа на Украйна, за нейната самостоятелност и ще взе участие интензивно в процеса на възобновяване й. Това съобщи министър-председателят Димитър Главчев на среща с посланика на Украйна Олеся Илашчук и с посланика на Германия Ирене Мария Планк.

Премиерът получи покана за присъединяване в Конференцията за възобновяване на Украйна, която ще се организира при започване на юни тази година в Берлин, оповестиха от държавната пресслужба.

Димитър Главчев акцентира, че страната ни остава изцяло ангажирана с оказване на подпомагане на Украйна в редица браншове и това е явен израз на солидарността ни с народа и държавното управление на украинската страна. България е подготвена да подкрепя интензивно Украйна в процеса й на възобновяване, промени и рационализация след края на съветската експанзия.

Основната цел на Конференцията в Берлин е да активизира интернационалната поддръжка за реорганизация, промяна и рационализация на Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР