Музикантите от култовата група ФСБ изненадаха много от почитателите си

...
Музикантите от култовата група ФСБ изненадаха много от почитателите си
Коментари Харесай

Какво правят музикантите от ФСБ 5 минути преди да се качат на сцената?

Музикантите от паметната група ФСБ изненадаха доста от феновете си с решението да не снимат грандиозния си концерт в зала „ Арена Армеец”.

„ Ние желаеме по този метод да създадем това събитие неповторимо – почитателите ни да си го носят като спомен, който са видели и той да не е наличен за всички”, това съобщи Румен Бояджиев особено за bTV по време на генералната подготовка на юбилейния концерт и добави: „ 40 години имаме аудитория, която чака нещо от нас и ние постоянно се стараем да ѝ дадем това, което тя заслужава с един концерт, или с два, което също ни напряга. А ние без тази аудитория сме нищо. Тези 40 години нямаше да имат никакъв смисъл.”

Почитатели от всевъзможни възрасти, от всички краища на България и от разнообразни точки на света пристигнаха, с цел да видят обичаната си група, а музикантите върнаха вярата на меломаните, че не всичко е изгубено.

ФСБ станаха на 40, а юбилейният им концерт беше необикновено духовно събитие, както Румен Бояджиев го назова, и показа защо се моли преди всеки концерт.

Ние във ФСБ имаме олтар , имаме си верую, имаме си и вяра и ще се апелирам да мога да устоя в действителност този концерт както бих искал… и да ми даде Господ сили да направя това, което ми идва от вътрешната страна. Защото това е едно събитие, с изключение на професионално и физическо, и човек би трябвало да има сили и кондиция да издържи 2 часа и половина доста тежко свирене.”

Ако съдим по насладата, която публиката изпитваше до момента в който слушаше обичаните си песни като „ След 10 години”, „ Няма как”, „ Високо”, „ Не така”, „ Обичам те до тук”, то музикантите са постигнали задачата си.

Тъй като музикантите от ФСБ няма да издадат концерта на DVD, вижте този репортаж, с цел да се потопите в магията на музиката на една от най-хубавите български групи, и чуйте какво вършат музикантите пет минути преди да излязат на сцената:

--> Пред Петя Дикова те споделиха, че преди огромния си концерт са имали „ Стотици и хиляди въпросителни”. Константин Цеков описа: „ Винаги има терзание. Аз съм слушал от моята учителка, която преподаваше дълги, дълги години в музикалното учебно заведение, че в случай че един актьор няма театрална тресчица, значи… думата е малко мощна, но… има нещо дебилно в него. Така че е обикновено всеки да има театрална тресчица и да се вълнува.”

Иван Лечев, който феновете още веднъж ще видят като треньор в обичания музикален формат по bTV „ Гласът на България”, си пожела един знаменит музикант да е в публиката на идващият концерт на групата.

На въпроса на Петя Дикова „ Ако можеше да си пожелаеш един знаменит човек да бъде в публиката, кой би бил той?”, Лечев отговори: „ Ерик Клептън! Имайки поради, че много генерации към този момент ни слушат, а той прави нещо, което се харесва на ужасно доста хора.. Ние колкото и комплицирана музика да вършим, все си мислим, че тя би трябвало да стига до хората.”

Какво ще има на следващия ден в COOL…T, вижте тук:

-->

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР