Мотоциклетистите са си установили правила за комуникация, които често не

...
Мотоциклетистите са си установили правила за комуникация, които често не
Коментари Харесай

Сигнализирайте с ръце за повече сигурност на две колела

Мотоциклетистите са си открили правила за връзка, които постоянно не са невербални. Сигналите с ръце могат да вземем за пример да привлекат вниманието към трудности или да разгласят смяна на посоката. Когато се кара в група, знаците също могат да бъдат доста потребни.

Няма стандартизирани правила за сигнали с ръце, само че с течение на времето някои жестове са се наложили в живота на байкърите. Ето за какво се предлага на групите събрали се да покарат дружно да се спогодят за избрани жестове, преди да потеглят. Това е грижа за повече изясненост в връзката, равномерен развой по време на пътуването и на първо място за сигурността на групата. Особено когато карате в група, вниманието на обособения човек е значимо – би трябвало да следи машината начело, да съблюдава отдалеченост до тази откъм гърба и постоянно да кара в сходство с придвижването на групата.

Тук доста оказва помощ, когато един член на групата предизвестява или осведоми останалите, като употребява сигнали с ръце. Ако да вземем за пример има затруднение на пътя или групата се движи към дупка, лявата ръка се изпъва с показалеца и се насочва към рисковото място.

Ако групата би трябвало да спре допустимо най-бързо и следено, лявата ръка се повдига под прав ъгъл, отворената ръка сочи с опакото на ръката към идващите в групата. Този жест алармира - намалете скоростта и, в случай че е належащо, спрете. Ако прекъсването бъде обявено рано, ударите откъм гърба могат да бъдат понижени.

Промените в скоростта могат да се оповестяват също посредством сигнали с ръце. За да забавите, вдигнете лявата ръка под ъгъл от 45 градуса, дланта е отворена към пода и движете предмишницата си нагоре и надолу. Ако желаете да ускорите, лявата ръка се изпъва настрана. Предмишницата и показалецът са ориентирани под ъгъл от 90 градуса към небето и цялата ръка се движи още веднъж нагоре и надолу.

При групова езда е целесъобразно навреме да съобщавате промяната на посоката. По този метод идващите могат да се приспособяват и елементарно да следват тези начело. Ако посоката на придвижване би трябвало да се промени, първият начело настройва знака рано и демонстрира идната смяна на посоката. По този метод идващите могат навреме и безвредно да се приготвят за смяна на посоката.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР