Москва възнамерява да ускори прехода към външнотърговски разплащания в рубли

...
Москва възнамерява да ускори прехода към външнотърговски разплащания в рубли
Коментари Харесай

Москва възнамерява да ускори прехода към външнотърговски разплащания в рубли с „неприятелските страни“

Москва има намерение да форсира прехода към външнотърговски разплащания в рубли с " неприятелските страни " и национални валути на страните, които са надеждни бизнес сътрудници. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на среща по стопански въпроси на 18 април, предава ТАСС.

Той означи, че рестриктивните мерки, които " неприятелските страни " са наложили против Руската федерация, са се отразили на опциите на вътрешния бизнес, затрудняват логистиката на доставките за експорт и импорт и основават спънки за осъществяване на заплащания.

" Необходимо е да се окаже оптимално подпомагане на бизнесмените за решаването на тези проблеми, в това число ускорение на прехода на външната търговия към разплащания в рубли и в национални валути на страните, които са надеждни бизнес сътрудници ", съобщи съветският държавен глава. " Искам да подчертая, че в новите, изменени условия тук би трябвало да вървим напред с доста по-бързи темпове ", съобщи Путин и изиска да рапортува на срещата по какъв начин е проведена тази работа и какви резултати се възнамеряват да бъдат реализирани в нея.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР