Китайски учени създадоха нов вирус, наподобяващ ебола, който може да

...
Китайски учени създадоха нов вирус, наподобяващ ебола, който може да
Коментари Харесай

Смъртоносно от Изток: Нов китайски вирус убива за три дни

Китайски учени сътвориха нов вирус, наподобяващ ебола, който може да убие човек единствено за три дни. Изследователи от Медицинския университет в Хъбей имитираха съставни елементи на смъртоносния вирус, който провокира безпорядък в Западна Африка сред 2014 година и 2016 година, в опит да проучат резултатите му.

Екипът употребява вирус, прочут като везикуларен стоматит, и го модифицира, с цел да носи гликопротеина (GP) от вируса Ебола. Те разгласиха откритията си в Science Direct.

Експериментът е тестван върху хамстери, които са били инжектирани с конструирания вирус и скоро развиха тежки признаци, сходни на тези на пациенти с ебола, в това число органна непълнота.

След инжектирането някои хамстери даже развиха струпеи по повърхността на очните си ябълки, което повлия на зрението им. „ Това е знак, че 3-седмични сирийски хамстери, инфектирани с вируса, имат опцията да играят роля в проучването на нарушаванията на зрителния нерв, породени от EVD “, написа в заключението, представено от " Телеграф ".

Изследователите прибавят още, че когато са събрали органите на мъртвите хамстери, те са забелязали, че смъртоносният вирус се е популяризирал в тялото им. Следи са открити в сърцето, далака, белите дробове, бъбреците, стомаха, червата и мозъчните тъкани, с най-високи равнища в черния дроб.

Те споделиха, че тяхното изследване дава " медицински противопоставяния против Ебола ". „ Като цяло този сурогатен модел съставлява безвреден, ефикасен и пестелив инструмент за бърза предклинична оценка на медицинските противопоставяния против EBOV (вирус Ебола) при условия на BSL-2, което би ускорило софтуерния прогрес и пробивите в оправянето с заболяването на вируса Ебола ”, пишат още откривателите в обявата си в Science Direct. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР