Москва увери Ню Делхи, че изпълнението на задълженията по договори

...
Москва увери Ню Делхи, че изпълнението на задълженията по договори
Коментари Харесай

Русия ще продължи да доставя оръжие на Индия

Москва увери Ню Делхи, че осъществяването на отговорностите по контракти за защита ще продължи, макар глобите, наложени от западните страни против Русия поради военната интервенция в Украйна. Русия е уверила Индия, че западните наказания няма да повлияят на доставките на оръжия и аварийни елементи за тях, защото има различни механизми за обезпечаване на тяхната последователност, заяви The Economic Times.

Според изданието индийското министерство на защитата е провело среща на ръководителите на отдели тази седмица, с цел да разбере степента на взаимозависимост на индийските въоръжени сили от съветските доставки. Източници настояват, че министерството е решило да направи специфична оценка на договорите на армията, военновъздушните сили и флота с компании от Русия на фона на признаците, че заплащанията за нови оръжейни системи или за към този момент доставени съставни елементи могат да бъдат изправени пред закъснение.

На Москва са наложени съществени западни финансови наказания, а индийските банки " нервничат при обработката на планувани заплащания към съветски оръжейни компании ", написа The Economic Times.

Сред трите индийски клона индийските Военновъздушни сили са най-зависими от аварийните елементи и материали на съветските Военновъздушни сили, защото главната част от техните изтребители са Су-30МКИ, МиГ-29 и МиГ-21. Въпреки че Су-30МКИ се сглобяват в Индия, те към момента зависят от постоянни доставки на аварийни елементи от съветски компании.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР