Москва разкритикува Съединените щати и Великобритания за оказването на помощ

...
Москва разкритикува Съединените щати и Великобритания за оказването на помощ
Коментари Харесай

Русия обвинява САЩ в тайно военно обучение на украинската армия

Москва разкритикува Съединените щати и Англия за оказването на помощ при образованието на въоръжените сили на Украйна, наричайки това част от " хибридната война ", водена от страните от НАТО против Русия, оповестява " Ройтерс ".

На постоянен брифинг представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че Вашингтон е дал на Киев инструктори, които оказват помощ на украинските сили да употребяват усъвършенствани, създадени в Съединени американски щати високомобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS), цитира news.bg.

Тя означи, че тези ракети, които имат по-голям обхват и са по-точни от други артилерийски оръжия, се употребяват " необятно " от украинската войска.

Украинските сили употребяват на всички места HIMARS, получени от Съединените щати, акцентира Захарова и добави, че Вашингтон " скрито е изпратил инструктори " в Украйна, които да оказват помощ на нейните сили да се научат по какъв начин да употребяват новите оръжия.

По нейни думи Съединени американски щати са дали заповед на Киев да употребява ракетните системи против цивилни в Донбас. Тя съобщи, че Вашингтон е дал на Киев цялата нужна разследваща информация за тези офанзиви, като добави, че Украйна прави селективно нападенията в Донецк и Луганск, като се насочва към цивилни цели.

Както Русия, по този начин и Украйна отхвърлят да са атакували цивилни и жилищни региони в спора, който продължава към този момент съвсем пет месеца.

Съединени американски щати оповестиха, че изпращат осем системи HIMARS в Украйна доникъде на юли. Военни анализатори считат, че новите оръжия могат да трансформират хода на войната, а Киев твърди, че към този момент е употребявал ракетите, с цел да унищожи голям брой съветски хранилища за муниции в Източна Украйна.

Захарова разкритикува и решението на Англия да одобри стотици украински военнослужещи на територията си за военно образование.

Новата самодейност на Лондон за образование на до 10 000 украински бойци през идващите месеци е част от " хибридната война " на Запада против Москва, посочи тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР