Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото

...
Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за рак на кожата в Пловдив и региона

Целта на акцията е да се увеличи информираността на обществото по въпросите по отношение на злокачествените новообразувания на кожата, опциите за предотвратяване от развиването им, както и изгодата от ранното и навременно разкриване на казуса.

Безплатните прегледи в района са в Пловдив, Пазарджик, Смолян, Велинград, Карлово, Пещера (вижте къде ).

" Евромеланома " е паневропейска акция за профилактика и предварителна защита на рака на кожата. Кампанията е стартирана в Белгия през 1999 и понастоящем е публикувана в 29 европейски страни от Швеция до Кипър, от Малта и Ирландия до Русия.

" Заедно с годишните акции ние се стремим да осигурим и достъп до информация по отношение на рака на кожата ", изясни завеждащият бранш по алергология и дерматология към УМБАЛ " Пълмед " доцент Румяна Янкова пред

Въпреки обнадеждаващата наклонност от ден на ден пациенти да се преглеждат профилактично, в това число отвън рамките на акцията, към момента в всекидневието си кожните лекари се сблъскват с напреднали и усложнени форми на рак на кожата, които заплашват живота на пациентите.

Доц.Янкова изясни, че след 18 извънредно сполучливи национални акции за предварителна защита и ранно разкриване на рака на кожата, Българско дерматологично сдружение в партньорство с Европейската асоциация по дерматоонкология и с поддръжката на EAU THERMALE AVENE, провежда акцията Евромеланома 2024.

Кампанията Евромеланома 2024 ще се организира под надпис " Живей и учи/ Учи, с цел да живееш ". В акцията ще бъде наблегнато на значимостта от независимо и постоянно ревизиране на кожата за новообразувания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР