Москва. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова счита първата

...
Москва. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова счита първата
Коментари Харесай

РИА Новости: Мария Захарова нарече първата пресконференция на Байдън „режисирана“

Москва. Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова смята първата конференция на американския президент Джо Байдън за „ режисирана “ и отбелязва, че методите на връзка с пресата на актуалните представители на американските управляващи провокират безпокойствие, предава РИА Новости .

" Струва ми се, че е явно, че конференцията беше режисирана. Лично това ме шокира, няма да го укривам. Не чаках, че в Съединените американски щати на такова равнище може да се организират сходни нагласени осведомителни акции ", сподели дипломатът на брифинг в Москва.
„ Нас толкоз доста ни учеха по какъв начин да почитаме свободата на словото, по какъв начин да заобикаляме всевъзможни прояви на непочтеност в работата с медиите, че е необичайно да виждаме всичко това от Вашингтон “, означи Захарова.

Според нея едвам от наскоро в Съединените щати съществуват обичаи на директна връзка сред висшето управление на страната и пресата.
„ Наскоро обаче съветските средства за всеобща информация бяха дискриминирани. Днес виждаме по какъв начин освен задграничните медии са подложени на тази дискриминация, само че и самите американски публицисти: някакъв асортимент на въпроси, асортимент на публицисти... Видя се, че думата беше дадена единствено на една група публицисти “, сподели тя.

Захарова акцентира, че в случай че такова отношение към публицистите и свободата на словото се следи навън събитие с пресата, " бих желал да задам въпроса по какъв начин се провежда работата зад кулисите там ".

„ Честно казано, ужасно е - какви способи употребяват сегашните представители на управляващите във Вашингтон “, сподели тя.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР