Онлайн търговецът Amazon обяви, че ще инвестира над €1,2 милиарда

...
Онлайн търговецът Amazon обяви, че ще инвестира над €1,2 милиарда
Коментари Харесай

Amazon избра европейската страна, в която да инвестира над €1 милиард

Онлайн търговецът Amazon разгласи, че ще влага над €1,2 милиарда в своя бизнес във Франция. По този метод софтуерният колос ще сътвори и над 3000 работни места, оповестяват международните организации. Инвестицията включва увеличена облачна инфраструктура на Amazon Web Services в региона на Париж.

Идеята на компанията е да поддържа процъфтяващата опция за генеративен изкуствен интелект (AI) на Франция и логистична инфраструктура в района Оверн-Рона-Алпи за увеличение на скоростта на доставка и възстановяване на устойчивите доставки за клиентите.

" Разширяването на нашата логистична мрежа поддържа локалното икономическо развиване, основава качествени работни места и ни разрешава да понижим въглеродния отпечатък на нашите доставки ", разяснява районният началник на Amazon Фредерик Дювал.
 Снимка 651193
Източник:

Amazon се цели и в пазар за $100 милиарда

Както money.bg към този момент писа, интернационалната компания се цели и в един пазар за $100 милиарда и това е стъпка, която безусловно може да раздруса телеком бранша. 
 Пазар за $100 милиарда: Стъпката, с която Amazon ще раздруса телеком бранша
Пазар за $100 милиарда: Стъпката, с която Amazon ще раздруса телеком бранша

1 млн. 5G консуматори в Германия ще употребяват виртуализирана мрежа

За към 1 милион немски консуматори на Telefonica идващите няколко седмици не би трябвало да донесат някаква забележима смяна с наличността и качеството на 5G услугите, които употребяват. В същото време, те ще са първите в Европейски Съюз, които ще се възползват от базова (core) мрежа, която в действителност е качена на " облака " на Amazon. Това звучи като механически подробност, само че в действителност е голяма смяна за телекомите и евентуално отключва пазар за десетки милиарди.

По информация на Reuters пазарът на облачни услуги за телекоми през 2021 година е бил 19,7 милиарда $, само че се чака да доближи 108,7 милиарда $ през 2030 година

Cloud решенията се ползват от дълго време при операторите, само че нормално те са свързани с административни процеси, уеб-базирани приложения и сходни. В телекомите имаше съществено съмнение към външните снабдители поради извънредно високите условия към core мрежата.

Американският оператор Dish стана първият, който се довери на Amazon Web Services за своята мрежа, само че компанията я построи от нулата през 2021 година Telefonica в Германия ще е първият образец за миграция от към този момент съществуваща инфраструктура. В рамките на договорката сървърната мощност идва от AWS, а самият ръководещ програмен продукт ще е на Nokia.
 Amazon си купиха нуклеарен център за данни за $650 милиона
Amazon си купиха нуклеарен център за данни за $650 милиона

Други сървъри на компанията ще се получават ток от водород
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР