Москва. Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия е задържала

...
Москва. Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия е задържала
Коментари Харесай

ТАСС: ФСБ задържа двама агенти на СБУ и един на военното разузнаване на Украйна, подготвял терористични актове в Русия

Москва. Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия е задържала сътрудник на военното разузнаване на Украйна, изпратен в страната да извърши терористичен акт. Освен това ФСБ оповестява и за задържането на двама сътрудници на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), които са събирали данни за стратегически обекти на територията на страната, предава ТАСС .

„ Служители на органите за сигурност задържаха сътрудник на Главно разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна, изпратен на територията на страната ни за осъществяване на терористичен акт “, се отбелязва в известието на ФСБ.

Задържаният е гражданин на Киевска област Александър Викторович Цилик, роден през 1998 година „ Той призна, че е бил вербуван и е работил по напътствие на подполковник Кириловец Максим Леонидович, роден 1988 година, шеф на бранша - чиновник на оперативната група на Оперативния отдел на Специалния запас на Главно разследващо ръководство на ГУР на Министерството на защитата на Украйна “, декларират ФСБ. Атаката е била планувана да бъде осъществена посредством взривяване на две самоделни взривни устройства с обща маса 1,5 кг в тротилов еквивалент.

„ Бяха арестувани двама сътрудници на Службата за сигурност на Украйна – Зиновий Зиновиевич Ковал, роден през 1974 година, и синът му Игор Зиновиевич Ковал, роден през 1999 година, които идват в Русия, с цел да събират информация и да създадат фотоси и видеозаписи на стратегически значими животоподдържащи предприятия и транспортна инфраструктура “, споделят от ФСБ в настрана известие.

Според ФСБ „ арестуваните са признали, че са били вербувани от сегашния чиновник на отдела на СБУ в Тернополска област, полковник Василий Василиевич Ковалик, роден през 1973 година, който им е упълномощил задачата да събират информация за стратегически обекти за премия от 10 000 $. "

От ФСБ също оповестиха, че в колата на арестуваните са открити късоцевни и автоматизирани оръжия, както и персонални защитни средства, които са изпратени за инспекция.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР