Мощна артилерия, непробиваема ПВО и усъвършенствани средства за електронна война

...
Мощна артилерия, непробиваема ПВО и усъвършенствани средства за електронна война
Коментари Харесай

В САЩ с изумителен анализ за военната мощ на Русия!

Мощна артилерия, непробиваема Противовъздушна отбрана и усъвършенствани средства за електронна война - Асоциацията на армията на Съединени американски щати разгласява отчет за въоръжените сили на Русия.

Експерти от организацията, която повече от половин век поучава Пентагона по въпросите на националната сигурност, признават, че при положение на пряк конфликт американските военни ще имат компликации.

Вековна процедура

Авторът на отчета „ Как да се борим с руснаците “ е професор от Националния университет по защита Ричард Хукър. Полковник в пенсия, офицер парашутист с 30 години работа и богат военен опит - уверен „ ястреб “. В Съвета за национална сигурност на страната той специализира в Русия, която смята за съществена военна опасност за Съединени американски щати. Той приказва за съветската войска с почитание.

„ Днес тази страна е нашият главен и най -опасен враг”, написа специалистът. “Въпреки че въоръжените ѝ сили да са единствено сянка от руската ера, времето на Студената война, сегашната съветска войска е почтено предизвикателство за Съединени американски щати. Тя е закалена в борби, добре оборудвана. Руската теория планува настъпателни дейности и е учредена на многовековен военен опит.

Но на първо място върху Втората международна война, която в някогашния Съюз на съветските социалистически републики се назовава Велика отечествена. Те и до момента употребяват основни детайли от тактиката и тактиката на тази война”, добавя той.

Тук Хукър е малко неоткровен. За разлика от американската, съветската военна теория е чисто отбранителна, не включва съществени настъпателни дейности, в случай че няма директна опасност за сигурността на страната.

Пенсионираният полковник признава, че руснаците са мощни в контраатаки и след сполучлива отбрана ще хвърлят всичките си сили в борба. По-специално, сходен сюжет беше създаден на взаимните руско-белоруски учения „ Запад-2021 “. На първия стадий войските на Съюзната страна отбиха нахлуване, на втория те продължиха напред.

Основната ударна мощ на Сухопътните войски на Русия, съгласно Хукър, са тежките бронирани машини. Руснаците имат доста модерни и в действителност рискови танкове, само че те съществено отстъпват на западните модели, твърди създателят на отчета.

Въпреки че съгласно него главните видове бойни машини на пехотата и бронетранспортьорите са почти на едно и също равнище по характерности. Освен това 100-милиметровите оръдия 2А70 на съветските БМП-3 и БМД-4 превъзхождат американските си аналози.

Залог на артилерията

"На първо място, руснаците залагат на артилерийска поддръжка ", продължава Хукър. "Техните бригади имат не един, като нашия, а три артилерийски батальона - гаубични и един РСЗО.

Има обособени артилерийски бригади. В допълнение, през последните години руснаците интензивно употребяват безпилотни летателни апарати за контролиране на огъня. Те нямат тежки платформи като нашия MКу-9 “Жътвар”, само че съветските войски в Сирия са потвърдили, че могат да употребяват безпилотни летателни апарати в борба на тактическо равнище много дейно. "

Пенсионираният полковник отбелязва, че артилерията на евентуален зложелател стреля по -далеч от американската. Освен това във войските има доста повече от нея и е по-разнообразна. Има и високопрецизни снаряди, само че заради високата им цена постоянно се употребяват неуправляеми муниции.

Хукър предизвестява Пентагона: Американската войска не е била изправяна пред толкоз сериозна артилерийска опасност от Втората международна война насам.

Според неговите прогнози отбраняващите се елементи без тежка ризница и окопи ще бъдат изцяло унищожени още при такава огнева обработка. Авторът на отчета показва, че предпочитаната задача е цялостното потушаване на вражеската артилерия в най-ранния стадий на спора с всички налични средства. Авиацията би трябвало да играе водеща роля в това. Но и тук не всичко е толкоз просто.

Борят се по старомодния метод

"Руснаците са изцяло наясно, че Военновъздушни сили са основата на нашата военна мощност ", написа Хукър. "Руската авиация отстъпва на американската по брой и равнище на технология, тъй че те разчитат на Противовъздушна отбрана. Те имат ефикасна система за противовъздушна защита на всички равнища. Руснаците разполагат с цялостен набор от оръжия - от цевта зенитна артилерия до системи С-400 с обхват от 400 километра.

Нашите военни би трябвало да бъдат готови за това, че ще би трябвало да се бият в очертанията на комплицирана, надълбоко ешелонирана система за Противовъздушна отбрана. Няма да можем да я смажем бързо, а това значи, че най-малкото на ранните стадии от спора нашите сухопътни войски няма да могат да употребяват напълно въздушна поддръжка ".

Според специалиста е допустимо да се пробие съветската система за Противовъздушна отбрана: за това е належащо да се пренасити с броя на задачите. Казано по-просто, да се пуснат повече оръжия за заличаване по въздух, в сравнение с врагът е физически кадърен да смъкна.

Въпреки това, даже при този сюжет триумфът не е обезпечен. Хукър акцентира: Москва съществено изпревари Вашингтон в региона на актуалната електронна война. Например, всички съветски бригади имат роти за електронна война, които са способни да заглушат американските връзки, да нарушат сателитния сигнал и да объркат интелигентните муниции.

Полковникът не без страдание признава, че руснаците вярно са решили зависимостта на американската войска от всевъзможни високопрецизни и високотехнологични джаджи и при положение на спор първото нещо, което биха създали, е да лишат Пентагона от преимущество в електромагнитния набор.

Според него войските ще би трябвало да работят по демодиран метод, както през 80 -те години на предишния век - с пратеници, кабелни информационни линии, сигнални ракети и съблюдаване на режима на радиомълчание. А американците от дълго време са изгубили опита за водене на такава война.

Ричард Хукър посвещава единствено няколко параграфа на преимуществата на своята войска. Той отбелязва, че въоръжените сили на Съединени американски щати превъзхождат съветските във връзка с военната подготовка, техническото съоръжение и бойния опит на младшите командири.

Независимо от това, при предполагаем въоръжен спор огромните загуби са неизбежни, а интензивността на боевете ще бъде сравнима с Втората международна или Корейската война.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР