Морската вода съдържа елементи, които са жизненоважни за човешкия организъм,

...
Морската вода съдържа елементи, които са жизненоважни за човешкия организъм,
Коментари Харесай

10 ползи от морската вода

Морската вода съдържа детайли, които са жизненоважни за човешкия организъм, като минерални соли, микроелементи и аминокиселини. Тя също по този начин оказва помощ и на психическото ни здраве. Днес ще обърнем внимание на 10 изгоди от морската вода:

1. Прочиства бронхите

Въздухът на морския бряг съдържа олигоелементи, които могат да обхванат надълбоко в бронхите и да втечнят задръстилите ги детайли. Морският въздух е съвършеното лекарство срещу хронична кашлица.

2. Стимулира кръвообращението

Динамичното ходене във водата подкрепя кръвообращението.

3. Заздравява кожата

Морската вода съдържа детайли, които са извънредно удобни за нашата кожа. Тя става по-нежна и тонизирана, с помощта на витамините и олигоелементите. А пясъкът от своя страна прави натурален пилинг на кожата и подтиква кръвните капиляри.

4. Освобождаваме се от непотребната вода

Морската вода е богата на сол и улеснява намаляването на водата в организма.

5. Спомага за съвършената ви фигура

Плуването във вода с температура от 18 до 22 градуса е спортът, при който се изразходват най-вече калории, до 3000 на час.

6. Има тонизиращ резултат

Морският въздух е богат на йод, който взе участие в производството на хормоните на щитовидната жлеза. Той е извънредно потребен за хора с обикновено функционираща щитовидна жлеза и за тези, при които не работи интензивно.

7. Отключва сетивата ни

Водата в морето разсънва заспалите ни сетива и им дава нова доза живот. Приятният звук на вълните, необятното море и горещият пясък са балсам за нашите сетива.

8. Действа като антидепресант

Шумът на водата и разбиващите се талази е музикална приказка. Тя има хипнотичен резултат и работи релаксиращо върху човешкия организъм.

9. Отпуска мускулите

Морската вода има високо наличие на магнезий, което спомага за отпущането на мускулите и нервите.

10. Лекува кожни раздразнения

Морската вода, благодарение на слънчевите лъчи, може да помогне в битката с атопичен дерматит, розацея, псориазис и екзема.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР