Момчето и 10-годишното му малко братче Пепи, което се грижи

...
Момчето и 10-годишното му малко братче Пепи, което се грижи
Коментари Харесай

Добри хора дариха две нови ръце на Милен от Дебелт

Момчето и 10-годишното му малко братче Пепи, което се грижи за батко си, трогнаха България през последните дни и лавина от добрина ги доближи

20-годишният Милен, който остава без част от ръцете си след трудов случай, ще получи нови такива. Момчето и 10-годишното му малко братче Пепи, което се грижи за батко си, трогнаха България през последните дни и лавина от добрина ги доближи. В петък - 22 март, момчетата от бургаското село Дебелт пътуват за София, където за Милен ще бъдат направени изцяло гратис протези, написа България през днешния ден.

Младежът губи и двете си ръце при трудов случай по време на работа през октомври предходната година. Това се случва по време на първия му работен ден на машина за мелене на дъски, трансформирайки ги в пелети. В един миг машината го " захапва " и прави на кайма ръцете и костите на Милен. Само бързата интервенция на сътрудници избавят живота му.

Работодателят на потърпевшия Милен първо дава обещание помощ за протези, след това се отдръпва внезапно. Оттогава животът и на двете се прекатурва и дребният Пепи стартира да се грижи за по-големия си брат. Бащата на децата работи, само че изкарва скромни средства, поради което децата живеят в доста тежки битови условия.

" Към днешна дата успяхме да осигурим колело за Пепи и телефони и за двамата. Има и две кревати - едно двуетажно и едно единично за бащата, чакаме спални комплекти също в идващите дни. Осигурени са още холна маса, печка, килим, училищен материали за Пепи и хранителни артикули в доста огромни количества, като на място в дома на момчетата е имало доста визити и хладилникът им е цялостен с храна ", споделиха от организацията " Подай ръкаЗаедно за по-добро бъдеще ".

И прибавиха: " Ще се опитаме да подобрим държанието и ученето на Пепи в учебно заведение, момчетата ще се срещнат с психолог от Бургас и работа ще стартира с тях. Милен ще бъде обезпечен дълготрайно със средства за всичко, което им е належащо. Имаме подпомагане за ТЕЛК-а на Милен и чакаме и този проблем да бъде решен. "
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР