Общината започва разплащане на задълженията към фирмите и спешните ремонти

...
Общината започва разплащане на задълженията към фирмите и спешните ремонти
Коментари Харесай

Изпълняване на задачите с минимални средства – цел номер 1 на Бюджет 2024 в Средец

Общината стартира разплащане на отговорностите към компаниите и незабавните поправки в обитаемоте места

35,4 млн. лева е Бюджет 2024 на Община Средец. Общинският съвет одобри без никакви диспути и с цялостно единогласие финансовата рамка, която бе единствена точка на днешното пето съвещание.

Капиталовата стратегия е близо 5 млн. лева и включва инфраструктурни обекти на територията на цялата община. 

Кметът Иван Кичев изясни пред Флагман.бг, че бюджетът е комплицирано осъществим поради неизплатени средства за поръчки към компании. 

Сред главните цели са и пускане на неотложните поправки, планува се реорганизация на уличната и четвъртокласната пътна мрежа, както и на постройките на кметствата, пенсионерските клубове и читалищата по селата. 

След края на съвещанието Иван Кичев благодари на всички съветници за поддръжката. Досега в Средец бюджет не се е приемало с цялостно единогласие. 

Минимизиране на разноските, стесняване на бюджетната прехрана, реализиране на задачите и дилемите с минимални средства са задачите на рамката тази година. 

Общината работи и по планове за към 11 млн. лева, които остават от републиканския бюджет като целеви средства. До края на месеца те ще бъдат входирани с издадени разрешителни за градеж, с цел да може да се усвоят средствата.

Предстои и разкриване на стратегия на Държавен фонд „ Земеделие “. По нея Общината ще кандидатства за 5,3 млн. лева за инфраструктурни обекти.

На днешната сесия от групата на ПП-ДБ направиха предложение за увеличение на месечното заплащане на кмета на с. Дебелт Никола Сачанов – да стане 2000 лева от 1500 лева Съветниците взеха решение концепцията да влезе като докладна бележка и да се гласоподава на идващото съвещание на локалния парламент, защото акцентът през днешния ден е бюджетът. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР