Широкото използване на антибиотици по целия свят по време на

...
Широкото използване на антибиотици по целия свят по време на
Коментари Харесай

СЗО: Широкото използване на антибиотици при Ковид пандемията е допринесло за антимикробна резистентност

Широкото потребление на антибиотици по целия свят по време на пандемията с Ковид-19 може да е нараснало " тихото " разпространение на антимикробната устойчивост. Това сочат нови данни на Световната здравна организация, информитра БНР.

Само 8 % от приетите в болница пациенти с Ковид-19 са имали и спомагателна бактериална зараза, която да е изисквала антибиотици. В същото време 75 на 100 от тях са били лекувани с такива лекарства на правилото " при положение, че оказват помощ ". 

Като цяло потреблението на антибиотици не е подобрило клиничния излаз за болните с ковид. Вместо това обаче то може да е нездравословно за хората без бактериална зараза. По тази причина има незабавна потребност от рационалното потребление на антибиотични медикаменти, с цел да бъдат понижени ненужните отрицателни последствия както за пациентите, по този начин и за популацията.

Разкритията акцентират нуждата от възстановяване на предписването на антибиотици по целия свят, съобщи асистент генералният шеф на СЗО за антимикробната устойчивост лекар Юкико Накатани. Въпросите се чака да бъдат разисквани през септември на срещата на високо равнище на Общото заседание на Организация на обединените нации, отдадена на антимикробната устойчивост.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР