Хиляди израелци излязоха по улиците в събота с искане правителството

...
Хиляди израелци излязоха по улиците в събота с искане правителството
Коментари Харесай

И тази събота антиправителствени протести в Израел

Хиляди израелци излязоха по улиците в събота с искане държавното управление на министър-председателя Бенямин Нетаняху да направи повече за освобождението на заложниците, държани в линията Газа от ислямистката формация " Хамас ".

Членове на фамилиите на заложниците, носещи фотоси на своите близки, които към момента са в плен, се причислиха към стачкуващите в Тел Авив .

Един от тях беше Наама Вайнберг, чийто братовчед Итай Свирски беше похитен по време на нападението на Хамас против израелски градове на 7 октомври и съгласно израелските управляващи е бил погубен в плен. В речта си тя се базира на видеоклип, който " Хамас " разгласява в събота и в който се твърди, че различен от израелските пленници е умрял.

" Скоро даже тези, които съумяха да оцелеят толкоз дълго, към този момент няма да са измежду живите. Те би трябвало да бъдат избавени в този момент ", сподели Вайнберг.

С напредването на вечерта някои от протестиращите блокираха основната автомагистрала в града, след което бяха разпръснати от полицията, която употребява водни оръдия, с цел да отблъсне тълпата. Най-малко трима души бяха задържани.
 Хиляди израелци в Тел Авив настояха Нетаняху да върне заложниците от Газа
Хиляди израелци в Тел Авив настояха Нетаняху да върне заложниците от Газа

Докато текат договарянията в Египет с " Хамас "

Нападението на Хамас от 7 октомври провокира опустошителната война в Газа , която продължава към този момент съвсем седем месеца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР