Съкращават 160 работници от ТЕЦ Марица изток. Това съобщи директорът

...
Съкращават 160 работници от ТЕЦ Марица изток. Това съобщи директорът
Коментари Харесай

Съкращават 160 работници от ТЕЦ Марица изток

Съкращават 160 служащи от Топлоелектрическа централа Марица изток. Това заяви шефът на Агенцията по заетостта (АЗ) Смилен Вълов в изявление пред БНР.

В Агенцията са получили съобщение за всеобщо уволняване от работодателя и до 10 дни те действително ще бъдат освободени. 

" Установени са кои са служащите и са направени четири осведомителни дни, на които пристигнаха към 70 души.  На 30 април, вторник, ще има информативен ден в Стара Загора, тъй като по-голямата част от тези хора живеят в района ", изясни Вълов в предаването " Хоризонт за вас ".

" Целта на срещата е наши чиновници да уведомят всички, застрашени да останат без работа, какво предлага АЗ. За тези хора – съкратените, ще бъде проведена на 8 май трудова борса в Стара Загора. Вече са удостоверили присъединяване над 20 работодатели от основно значение в района. Все още пазарът на труда е удобен и не считаме, че с тези съкратени служащи ще има рецесия ". 

Те могат да се преквалифицират гратис по схеми на ОПРЧР. Предлагат им професионално образование, а през вчерашния ден е признат Националният проект по заетостта.

" Има редици ограничения и стратегии за субсидиране на претовареност с преференции. Всеки случай се преглежда самостоятелно от специалисти в Бюрото по труда. Нашите трудови медиатори се срещат самостоятелно и се прави проект за деяние съгласно опциите, потребностите и желанията им, имаме и психическа поддръжка ", разяснява шефът на АЗ. 

" Първите, които останат без работа, ще видят, че страната, в наше лице, мисли за тях и е осигурила благоприятни условия за трудовата им реализация. А тези пред пенсия могат да бъдат включени в " Помощ за пенсиониране ", сподели още той. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР