Може би сте яли погрешните неща, може би сте под

...
Може би сте яли погрешните неща, може би сте под
Коментари Харесай

Как да се храним при диария

Може би сте яли неправилните неща, може би сте под стрес, или може би нямате безусловно никаква визия, за какво стомахът ви се усеща толкоз зле. Трудно е да знаеш какво да ядеш, с цел да не направиш нещата по-зле.

1. Банани

Бананите са добър избор за оправяне на смутена храносмилателната система. Високото равнище на калий в тях оказва помощ да се заменят електролитите, които могат да бъдат изгубени при тежките пристъпи на диария. Бананите са също богати на пектин и разтворими фибри, които оказват помощ за асимилиране на течността в червата и по този метод за обикновено пренасяне на изпражненията.

Те съдържат също една добра доза разтворими фибри, инулин и други хранителни субстанции. Инулинът е пребиотик, вещество, което подтиква растежа на потребни бактерии (пробиотиците) в чревната система.

2. Бял ориз и картофено пюре

Говорим за удобна храна! Благодарение на ниското си наличие на фибри и високото наличие на нишесте те са лесноусвоими от стомашно-чревния тракт. Яжте ориз и картофи на равни елементи, само че без масло или други мазнини, тъй като това може да бъде дразнещо за вашата система и да способства за спазмите в червата.

3. Ябълково пюре

Като бананите, ябълките са добър източник на пектин. Въпреки това, високо наличие на фибри в сурови ябълки ги прави прекомерно груби за чревната система. За това си пригответе пюре от ябълки, което ще е по-лесно смилаемо за вашите вътрешности и корем. По този метод вие можете да се възползвате от пектина, захар и другите хранителни субстанции, които се намират в ябълките.

4. Бял Тост и бисквити

Когато червата работят обикновено, значимо е да се ядат пълнозърнести артикули. Когато, обаче ви мъчи остра диария, за вас е по-добре да се обърнете към модифицираните храни на пшеницата.

Отстраняването на външната обвивка на зърната в тези храни води до по-лесно храносмилане. Като спомагателен бонус, солта (натрий) в бисквитите ще ви бъде от изгода във връзка с възобновяване на електролитния баланс в организма ви.

5. Кисело мляко

Обикновено се предлага отбягване на млечните артикули по време на остри епизоди на диария. Киселото мляко е огромно изключение от това предписание. В него се съдържат пробиотици, които оказват помощ да се откри по-здравословен баланс на бактериите в храносмилателния тракт.

6. Пилешко месо

Бялото пилешко месо, задушено несъмнено е елементарно смилаемо и е отличен източник на протеини. Ако го включите в менюто си ще си осигурите относително по по-безопасен метод някои хранителни субстанции нужни на тялото ви.

7. Боровинки

Сушените боровинки имат дълга история на използването им в Швеция при лекуването на диария. Д-р Тайлър, предлага при такова положение или да се дъвчат сушени боровинки или да се пие чай от тях.

Полезността на боровинките за диария наподобява се дължи на обстоятелството, че те съдържат танини, които работят като стягащо средство за тъканите и понижаване на възпалението и отделянето на течности и слуз.

Боровинките също съдържат субстанции, които имат антибактериални свойства и са добър източник на антиоксиданти. На последно място, боровинките са източник на разтворими фибри и пектин.

8. Билков чай

Чай от мента: ментата има успокоителен резултат върху стомашно-чревната система. Смята се, че в случай че пиете чай от нея ще се успокят и провиснал мускулите по протежението на стомашно-чревния тракт, като по този метод ще се понижат спазмите.

Ментата също е ефикасна при понижаване на чревния газ.

Чай от лайка: Чаят от лайка се появява, с цел да бъде ефикасен при понижаване на възпалението на червата и усмиряване на чревни конвулсии.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР